INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AS ROMA

AS Roma a recuperat 15 puncte în 19 etape faţă de Inter » Cursă infernală!

AS Roma
AS Roma

Articol de - Publicat marti, 13 aprilie 2010 00:00

În 19 etape, Roma lui Ranieri a recuperat 15 puncte faţă de Interul lui Mourinho şi are o "lungime" avans cu 5 meciuri rămase pînă la potou

Eternul loser e pe cale să-şi ia o revanşă specială în faţa eternului duşman. Ranieri a reuşit la Roma ceea ce nu a putut cu Juventus: să-l încolţească pe Mourinho şi să-l dea jos din fotoliul de lider. O performanţă de neimaginat acum fix 7 luni, cînd Ranieri prelua echipa lăsată vraişte de Spalletti cu zero puncte după două meciuri, în mijlocul războiului cu fanii şi într-o perioadă în care preşedinta Rosella Sensi deja căuta client pentru vînzarea clubului.

"Înainte stăteam la mîna altora, acum nu mai depinde decît de noi să ieşim campioni. Nici eu nu mă aşteptam să ajung pe primul loc, însă ştiam că se va întîmpla într-o zi. E visul meu să dăruiesc titlul oraşului unde m-am născut", mărturiseşte cel autoporeclit "Ciocanul".

După ce l-a învins în premieră în duel direct, antrenorul de 58 de ani a produs Marea Rocadă cu Mourinho, la capătul unei serii fenomenale. De la -14 puncte faţă de campioană în etapa a 14-a, "giallorossii", asemeni unor lupi flămînzi, au devorat prada cu nesaţ şi au ajuns la Ă1 escaladînd pînă în vîrf, "acolo unde este foarte frig", cum spune ironic căpitanul Totti. Secretul reuşitelor? Atmosfera excelentă din vestiar, ferită de scandaluri gen Balotelli, capacitatea de a scoate rezultate fantastice cu un lot mult sub cel interist, fără transferuri sonore. Plus avantajele de a fi pornit outsider, venind din spate, şi de a fi ieşit din Europa.

931 de zile şi 104 etape au trecut de cînd Roma nu a mai fost lider solitar. Se întîmpla pe 23 septembrie 2007, cînd se afla tot în faţa lui Inter

23 de meciuri este seria pozitivă fantastică a Romei, care a legat 17 victorii şi 6 egaluri de la eşecul cu Udinese (1-2), pe 28 octombrie trecut

Totti decide schimbările
Un episod relevant pentru armonia din vestiarul Romei s-a petrecut chiar duminică. În minutul 80 al meciului cu Atalanta (2-1), Ranieri voia să facă ultima schimbare, chemîndu-l pe Totti la margine. Căpitanul i-a deturnat brusc decizia şi i l-a "recomandat" pe Menez, iar antrenorul s-a conformat! "Intenţionam să-l scot pe Francesco, mi se părea obosit. Dar mi-a spus că mai bine iese Menez, pentru că e nervos şi are cartonaş galben", explică Ranieri.

În luptă cu recordurile
Ranieri a ajuns la un singur meci de seria fără eşec reuşită de Capello la AS Roma în ediţia 2001-02 (24), pe care o egalează duminică dacă nu pierde derbyul cu Lazio. Nu e şi unicul record pe care îl ameninţă. Dacă ia titlul, antrenorul Romei ar deveni primul tehnician din ultimii 39 de ani care iese campion preluînd o echipă în plin sezon. S-a mai întîmplat în istoria fotbalului italian de 5 ori, ultimul performer fiind Invernizzi, care i-a luat locul la Inter miticului Herrera. Antrenor care a adus nerazzurrilor singurele două Cupe ale Campionilor.

Mourinho, lider 60 de etape!
Jose Mourinho a cedat şefia după 25 de etape în acest sezon. De la venirea în Italia a tehnicianului portughez, Inter a fost pe primul loc în 60 din 71 de etape. Iar de la "Scandalul Calciopoli" încoace, formaţia milaneză a fost mereu lider în returul campionatelor, pe care le-a şi cîştigat în serie. Ultima oară cînd Roma a fost lider solitar în retur s-a întîmplat acum mai bine de opt ani, pe 10 februarie 2002, dar Juventus a reuşit să revină şi să cîştige titlul.

Verdictul după derbyuri
Situaţia în privinţa campioanei depinde enorm de etapa viitoare. Care e deschisă de "Il Derby d'Italia", Inter - Juventus, mutat vineri seară şi transmis în direct de la 21:45 de DigiSport. Un nou pas greşit al campioanei şi un succes al Romei în derbyul cu Lazio în epilogul rundei, transmis live duminică de DigiSport Plus, tot de la 21:45, deschide drumul "giallorossilor" către "scudetto". La fel se poate produce răsturnarea de lider în sens invers.

Emoţii interiste şi în Cupă
Implicată pe toate fronturile, Inter joacă diseară returul semifinalelor Cupei Italiei. La 3 zile după duelul din campionat (2-2), trupa lui Chivu revine pe terenul Fiorentinei pentru a-şi apăra avantajul minim din tur (1-0). Jocul e tranmis în direct de Sport Klub, de la ora 21:45.

SPANIA
"Intermediară" în Primera

Primera Division programează marţi, miercuri şi joi meciurile etapei a 32-a. Opt dintre acestea pot fi văzute live pe DigiSport şi pe DigiSport Plus. Cele mai importante sînt Barcelona - La Coruna, miercuri, de la 23:00, şi Almeria - Real Madrid, joi, de la 21:00, ambele transmise de DigiSport.

O mitralieră pentru Messi
Forma remarcabilă a lui Lionel Messi în acest sezon, 40 de goluri marcate în 44 de partide, l-a impresionat pe Hristo Stoicikov. "Cu ani în urmă se spunea că eu nu pot fi oprit decît cu pistolul. Acum, ca să-l stopezi pe Messi, îţi trebuie o mitralieră", a spus fostul atacant al Barcelonei, 44 de ani, despre succesorul său în echipa catalană.

ANGLIA
Liverpool se vinde

Patronii lui Liverpool, Tom Hicks şi George Gillett, nu mai fac faţă presiunii băncilor şi au decis să vîndă clubul. Royal Bank of Scotland, la care americanii au datorii de 237 de milioane de lire sterline, le-a acordat termen pînă la finele lunii iunie să plătească sau să găsească un nou proprietar pentru club. 

CM 2010
S-a lansat biletul Mondialului

Cu 60 de zile înaintea startului Mondialului 2010 (11 iunie - 11 iulie), organizatorii turneului final au prezentat biletul oficial al competiţiei. Ultimele 500.000 de tichete vor fi disponibile începînd cu data de 15 aprilie, cînd începe a 5-a şi ultima etapă de distribuire a lor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
lucell
lucell  •  13 Aprilie 2010, 13:37
Postat de pe 13 Aprilie 2010, 07:18

iar le da LAZIO 3-4!ca in ultimii 4-5 ani numai 3-0 3-1 4-2 3-2 etc!forza INTER! r ioma se rahat d echipa...pai vin 50mii cand s bat p ttilu si au 25mii de abonati!p can Lazio care are un sezon f prost le vin 60mii cu Bari si au 29 mii d abonati!dar..se stie rioma are juma din fani emigranti..indieni,romani de etnie rroma :)..bangladesh..congo..etc..si aia lucreaza si dminica si e greu sa-ti vezi inaripatelel..pardon jucatorii..FORZA LAZIO..a roma solo la Lazio!

paysaneeeeeee habar nu ai ce vorbesti...roma are si mai multi abonati si media mult mai mare si oricum daca ar avea mai multi fani nu ins ca e mai buna sau nu.unirea urziceni are cateva mii de fani si a castiga campionatul asta ins ca nu a fost buna?ai gandit mai putin decat o cizma!

 •  13 Aprilie 2010, 13:37

o ia roma si de la lazio si de la parma si se inkeie campionatu' forza inter

 •  13 Aprilie 2010, 11:23
Postat de pe 13 Aprilie 2010, 07:18

iar le da LAZIO 3-4!ca in ultimii 4-5 ani numai 3-0 3-1 4-2 3-2 etc!forza INTER! r ioma se rahat d echipa...pai vin 50mii cand s bat p ttilu si au 25mii de abonati!p can Lazio care are un sezon f prost le vin 60mii cu Bari si au 29 mii d abonati!dar..se stie rioma are juma din fani emigranti..indieni,romani de etnie rroma :)..bangladesh..congo..etc..si aia lucreaza si dminica si e greu sa-ti vezi inaripatelel..pardon jucatorii..FORZA LAZIO..a roma solo la Lazio!

Mai zzz.dreanta echipa agricola a regiunii lazio are Average Attendance 26.466 sezonul asta iar Roma are 39.247 Mai studiaza inainte sa aberezi pe net

Vezi toate comentariile (6)
Comentează