INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Așteptarea s-a încheiat » Cel mai scump transfer din istorie a fost oficializat: ”Pogback!”

Pogba revine la United după 4 ani în Serie A și 9 trofee cu Juve // Foto: Getty Images
Pogba revine la United după 4 ani în Serie A și 9 trofee cu Juve // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 08 august 2016 00:00

Cel mai scump transfer din istorie, 110 milioane de euro, conform Gazzettei dello Sport, a fost oficializat ieri de Man. United.

Așteptarea s-a încheiat. Megatransferul lui Paul Pogba, de la Juventus, a fost oficializat ieri după-amiază de Manchester United, chiar înaintea fluierului de start al Supercupei cu Leicester.

Pe contul de Twitter, "diavolii" au titrat "Pogback!" și au scris că internaționalul francez de 23 de ani va efectua astăzi vizita medicală prealabilă semnării contractului.

"Verde" de la Juve

Gazzetta dello Sport anunțase deja, în cursul dimineții, că jucătorul a primit OK-ul lui Juventus de a merge de la New York, unde și-a petrecut vacanța, direct la Manchester. Acolo unde a ajuns în cursul zilei și s-a făcut remarcat prompt pe Twitter: "Când vorbesc foarte mulți oameni nimeni nu mai înțelege nimic. În scurt timp voi vorbi eu".

Gratis în 2012

Odată cu revenirea la United, Pogba devine cel mai scump jucător din istorie: 110 milioane de euro (!), conform Gazzettei dello Sport. Sir Alex Ferguson l-a promovat în ianuarie 2012 de la "tineret", dar Paul n-a reușit să-l convingă. Și a fost cedat gratis lui Juventus în vara acelui an. Când a plecat, francezul le-a spus colegilor "Plec ca să devin cel mai bun". Și s-a ținut de cuvânt.

5 anie durata contractului pe care Paul Pogba îl va semna astăzi cu Man. United

13.000.000 €anual net va fi salariul francezului la United. Juve îi plătea 4,5 milioane pe sezon

22.000.000 €este comisionul pe care Man. United îl va achita impresarului Mino Raiola

190.000.000 €a cheltuit Man. United cu achizițiile de jucători în această vară

TOP 5 TRANSFERURI ALL-TIME

  Jucător de la... la... Anul Preț
1. Paul Pogba Juventus Man. United 2016 110*
2. Gareth Bale Tottenham Real 2013 101
3. Cristiano Ronaldo Man. United Real 2009 94
4. Higuain Napoli Juventus 2016 90
5. Neymar FC Santos Barcelona 2013 88,2

*Cifrele reprezintă milioane de euro și sunt conform transfermarkt.de (excepție Pogba)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
alexzece
alexzece  •  08 August 2016, 15:48

Supraevaluat Pogba.Atat eol cat si Higuain nu au ce cauta in lista celor mai scumpi fotbalisti din istorie.Va spun pe de rost 5 mijlocasi mai buni decat Pogba la ora actuala.Deocamdata,nu a demonstrat.Potential are insa.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  08 August 2016, 11:59

...deocamdata este o promisiune nu se ridica la nivelul lui Balotelli ...dar Mou l a luat ca sa l faca jucator de fotbal bun ...inseamna ca a vazut in el potential ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează