INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA SPANIEI

VIDEO Athletic Bilbao a cucerit Cupa Spaniei după 40 de ani » Bascii s-au impus la lovituri de departajare

Athletic Bilbao a cucerit Cupa Spaniei după 40 de ani. Foto: Facebook
Athletic Bilbao a cucerit Cupa Spaniei după 40 de ani. Foto: Facebook

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2024 11:06 / Actualizat duminica, 07 aprilie 2024 16:51

Athletic Bilbao a pus capăt unei serii de șase înfrângeri succesive în finala Cupei Regelui Spaniei, obținând o victorie dramatică în fața lui Mallorca la loviturile de departajare, 4-2, după ce scorul a fost 1-1 în 120 de minute. Bascii au pus capăt unei așteptări de 40 de ani pentru a obține trofeul.

Athletic și-a adjudecat primul titlu de Copa del Rey - din 1984 - după ce Alex Berenguer a transformat penalty-ul decisiv care i-a adus echipei sale cea de-a 25-a Cupă din istorie. Acesta a stârnit scene de bucurie pe stadionul La Cartuja din Sevilla plin până la refuz și a pus capăt recentei perioade dureroase a lui Athletic în această competiție.

Dan Șucu are primul nume de antrenor pentru înlocuirea lui Bergodi » Îl mai vrea o echipă din play-off
RAPID
Dan Șucu are primul nume de antrenor pentru înlocuirea lui Bergodi » Îl mai vrea o echipă din play-off

VIDEO. Athletic Bilbao a cucerit Cupa Spaniei după 40 de ani

În minutul 21, la un corner apărarea bască nu a reuşit să respingă şi Dani Rodriguez a deschis scorul pentru Mallorca (locul 15 în La Liga) după ce a trimis mingea în plasă din careu.

Athletic, care se luptă pentru o clasare în primele patru din La Liga sub conducerea fostului antrenor al Barcelonei, Ernesto Valverde, a forțat egalarea înainte de pauză, dar reușita lui Nico Williams a fost anulată pentru offside.

Oihan Sancet a egalat la scurt timp după pauză (min. 50), înscriind după ce același Nico Williams a recâștigat posesia și l-a servit excelent pe mijlocașul de 23 de ani.

Ambele echipe au mai ratat câteva ocazii importante, Vedat Muriqi având șansa victoriei în minutul 113, însă portarul lui Athletic, Julen Agirrezabala, a intervenit, scoțând lovitura de cap a atacantului kosovar de pe linia porții.

Athletic Bilbao - Mallorca 1-1 (4-2 d. pen.), în finala Cupei Spaniei

La loviturile de departajare, Agirrezabala, în vârstă de 23 de ani, a apărat lovitura de pedeapsă a lui Manu Morlanes, iar Nemanja Radonjic a ratat ținta, în timp ce toți cei patru executanți de penalty-uri ai lui Athletic au înscris.

Mallorca, care a jucat în al treilea eșalon al fotbalului spaniol până în 2018, își propunea să câștige Copa del Rey pentru a doua oară după triumful din 2003, dar Athletic a fost cea care a sărbătorit un succes istoric așteptat de 40 de ani.

Doar Barcelona, cu 31 triumfuri, a câștigat trofeul de mai multe ori decât Athletic Bilbao, al patrulea cel mai vechi club din Spania (1898).

Athletic Bilbao - Mallorca, echipele de start:

Athletic Bilbao (4-2-3-1): Agirrezabala - De Marcos, Vivian, Paredes, Berchiche - Prados, Galarreta - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Mallorca (5-3-2): Greif - Gonzalez, Valjent, Raillo, Copete, Lato - Darder, Costa, Rodriguez - Muriqi, Larin

Match Quiz FCSB - Universitatea Craiova

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Varga a ochit alt antrenor din Superliga: „Sunt mulți pe listă. Nu are rost să dăm nume acum”

Săpunaru a găsit problema: „La primul gol era aut de poartă, a dat corner!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
c_o_r
c_o_r  •  07 Aprilie 2024, 16:29

„În minutul 21, la un corner executat de Iker Muniain, apărarea bască nu a reuşit să respingă şi Dani Rodriguez a deschis scorul pentru Mallorca (locul 15 în La Liga) după ce a trimis mingea în plasă din careu.” Muniain joacă la Athletic. Ah... și a fost rezervă, a intrat pe teren în prelungiri. Greu să bată un corner pentru Mallorca, mai ales în minutul 21. Dar... nimic nu mă mai surprinde la acest ziar...

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  07 Aprilie 2024, 12:57

Bilbo e probabil cea mai bazata echipa din Spania.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  07 Aprilie 2024, 11:53

Vamos Ath. Bilbao ! Bravos !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează