INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JAPONIA

Au găsit puştiul cu mingea! » Japonezul Misaki Murakami îşi va recupera balonul care a străbătut Oceanul Pacific

Puştiul Misaki Murakami şi mingea sa. +1   FOTO
Puştiul Misaki Murakami şi mingea sa.

Articol de - Publicat miercuri, 25 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 aprilie 2012 20:35

Japonezul Misaki Murakami (16 ani) va primi balonul luat de tsunamiul din martie 2011.

Şi-a pierdut casa şi tot ce avea în seismul de 9 grade urmat de tsunamiul devastator din martie 2011, care au făcut 19.000 de morţi, distrugînd şi orăşelul său natal, Rikuzentakata. Misaki Murakami (16 ani, foto 1) va primi însă înapoi mingea (foto 2) care a parcurs 5.000 de km pe ocean în 13 luni, pînă a ajuns în Middleton Island, în Golful Alaska.

CITEŞTE ŞI: Fotbal pe tsunami » Cum a ajuns o minge din Japonia în Alaska după dezastrul din martie 2011

I-o va restitui David Baxter, tehnicianul american care a descoperit-o pe radar şi care, ajutat de soţia sa niponă, a tradus dedicaţia făcută puştiului de colegii de şcoală în 2005.

ALTE ŞTIRI DIN FOTBALUL INTERNAŢIONAL:

Nu mai pleacă?
STRANIERI. Cresc şansele lui Chivu de a prelungi contractul cu Inter scadent în vară! Potrivit Corriere dello Sport, "despărţirea pare tot mai departe. Clubul i-a oferit reînnoirea la cifre mult sub salariul actual de 5,5 milioane de euro, dar părţile s-au mai apropiat în ultimele zile. Joi e discuţia decisivă, iar dacă cererile fraţilor Becali nu vor fi acceptate, agenţii îi vor căuta echipă".

"Tati a-ngheţat!"
ANGLIA. Mărturie emoţionantă a soţiei lui Fabrice Muamba, care a povestit în The Sun reacţia băieţelului de 3 ani în momentul colapsului mijlocaşului de la Bolton. "Mami, tati a îngheţat!", a strigat Joshua, care l-a implorat: "Ridică-te, Fabrice!". Shauna a înţeles drama: "Am izbucnit în lacrimi imediat. Cînd am ajuns la spital arăta ca un cadavru. L-am atins şi era rece ca un mort".

Bilete la sînge
SPANIA. Suporterii au luat cu asalt "Mestalla", făcînd cozi lungi la porţi miercurea trecută. Deşi Valencia n-avea meci, mai mult de 700 de fani au aderat la iniţiativa clubului, în colaborare cu centrul local de transfuzii, de a recolta sînge. Donatorii au primit în schimb, gratis, cîte un bilet de intrare la partida cu Betis de duminică, în care s-au bucurat de victoria favoriţilor cu 4-0.

INBOX
- PATRONUL lui Rangers a fost exclus pe viaţă din fotbalul scoţian. Iar echipa lui Dorin Goian a primit 12 luni interdicţie la transferuri.
- FOSTUL şef al federaţiei chineze, Xie Yalong, susţine că a fost torturat ca să depună mărturie în scandalul meciurilor trucate.
- HUNTELAAR a fost uitat de Schalke la Augsburg. Autocarul a plecat fără autorul egalului (1-1), olandezul ajungînd la aeroport cu maşina poliţiei.
- TOTTENHAM îl lasă pe managerul Redknapp la "naţionala" Angliei numai dacă va primi 12 milioane de euro!
- ETO'O a dat primul gol la Anji după 5 luni, în victoria (3-0) cu Spartak Moscova. Camerunezul are 9 reuşite în 18 meciuri în Rusia.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează