INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  KAZAHSTAN - POLONIA 2-2

Au luat castana! Polonia s-a poticnit în Kazahstan și începe campania cu un egal, 2-2

Polonezul Rybus (în roșu), luat pe sus de atacul agresiv al kazahului Beisebekov // Foto: Reuters
Polonezul Rybus (în roșu), luat pe sus de atacul agresiv al kazahului Beisebekov // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 05 septembrie 2016 00:00

Sfertfinalista Euro 2016 s-a poticnit la Astana, deși a condus cu 2-0 la pauză. Hijnicenko a profitat de slăbiciunile defensive poloneze, reușind ”dubla” și surpriza serii.

Polonia a întâmpinat o rezistență deosebită la Astana și n-a scos decât un egal cu Kazahstan (2-2), deși sfertfinalista Euro 2016 a controlat jocul în primele 30 de minute și a avut 2-0 la pauză.

I-a grațiat Milik

Naivitățile din defensiva gazdelor au fost prompt taxate. Kapustka, puștiul de 19 ani ajuns în vară la Leicester, a apărut perfect la bara a doua, fructificând din 8 metri centrarea lui Błaszczykowski (9).

Apoi, Lewandowski a scos un penalty, la faultul comis de Ahmetov, căruia ceva mai devreme îi însângerase nasul cu o palmă, primind doar "galben"! Tot golgeterul lui Bayern l-a transformat (35). Abia la 0-2 s-au animat și kazahii, creându-și două ocazii foarte bune.

Căpitanul Islamkan a slalomat prin defensiva adversă, dar, singur cu Fabianski, a reluat alături. Portarul polonezilor s-a remarcat la unica execuție cadrată din prima repriză, salvând în corner "capul" lui Kuat. În loc de 1-2 era să fie 0-3, doar că Pokatilov a avut noroc la șutul expediat de Milik la încheietura barelor.

Gafe în apărare!

Răsplata eforturilor a venit însă după pauză. Hijnicenko a marcat după o eroare a lui Rybus (51), depășit nepermis de mingea centrată de Șomko. Tot vârful lui Tobol a speculat ieșirea nesigură a lui Fabianski și ezitarea lui Glik, ciupind abil mingea. Și în 7 minute s-a făcut 2-2! Milik a ratat din nou singur cu Pokatilov, apoi Błaszczykowski a lovit încă o dată bara. 2-2, egal bun pentru noi.

Kazahstan - Polonia    2-2

(Hijnicenko 51, 58 - Kapustka 9, Lewandoski 35 penalty)

KAZAHSTAN: Pokatilov - Beisebekov, Ahmetov (61 Abdulin), Malîi, Kislițin, Șomko - Kuat, Baijanov (69 Nurgaliev), Mujikov - Islamhan (79 Tagibergen), Hijnicenko. Antrenor: I. Krasnojan

POLONIA: Fabianski - Piszczek, Glik, Salamon, Rybus - Błaszczykowski, Krychowiak, Zieliński, Kapustka (83 Linetti) - Lewandowski, Milik. Antrenor: A. Nawalka

A arbitrat: Serdar Gözübüyük (Turcia)

17-6a fost raportul șuturilor la poartă (7-3 cadrate) în favoarea Poloniei, care a condus cu 3-1 și la bare

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
blatistu49
blatistu49  •  05 Septembrie 2016, 17:21

pardon GSP POLONIA a avut 5 bari

tihi
tihi  •  05 Septembrie 2016, 09:30

Polonia a facut un meci mult mai bun si convingator in deplasare decat noi acasa.Nu cumva,chiar Kazahstanul sa ne scoate din cursa...mai multa liniste si mai mult fair play si fotbal !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează