INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Au știut că s-a drogat! Stoke City a dat o groază de bani pe un jucător care a fost suspendat

Saido Berahino (în centru), la debutul pentru Stoke: cu Everton, în Premier // FOTO Guliver/GettyImages
Saido Berahino (în centru), la debutul pentru Stoke: cu Everton, în Premier // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 04 februarie 2017 00:00

Stoke City l-a cumpărat cu 14 milioane de euro pe Saido Berahino, care luase droguri recreaționale și fusese suspendat în toamnă la West Brom.

Saido Berahino, 23 de ani, cel mai bun jucător al lui West Bromwich Albion în 2016, a dispărut subit din echipă la începutul toamnei. Pe 10 septembrie, la 0-1 cu Bournemouth în Premier, a fost ultimul meci la WBA. Iar zece zile mai târziu, a apărut și în formația de rezerve. De atunci, pauză.

"Are probleme cu greutatea"

Managerul lui West Brom, Tony Pulis, a ascuns totul la acea vreme. Susținând că atacantul născut în Burundi, dar care a evoluat la toate "naționalele" de juniori ale Angliei între 2009 și 2015, are probleme cu greutatea.

Nici Berahino nu a spus nimic clar. Doar atât: "Mă simțeam pierdut la West Brom". Declarație dată după transferul din 20 ianuarie, la Stoke City. Iar același Pulis a adăugat: "Saido trebuie să se adune".

Două luni out!

Ieri, s-a aflat exact cauza absenței. Fotbalistul a fost testat pozitiv în septembrie la un control antidoping făcut după antrenament. Era un drog recreațional. A fost suspendat două luni.

Managerul lui Stoke, Mark Hughes, a dezvăluit că știa totul despre acest caz. "Eram la curent cu ce i se întâmplase lui Saido, aveam dosarul lui complet înaintea transferului. Însă am insistat să-l achiziționăm și ne bucurăm că e azi la clubul nostru", a afirmat fostul internațional galez, ex-Man. United.

Care a plătit 14 milioane de euro pentru Berahino, oferindu-i un contract pe 5 ani și jumătate, cu 6 milioane de euro salariu anual. Și el a debutat la roș-albi: 23 de minute la 1-1 cu Everton, pe 1 februarie.

36de goluri a marcat Saido Berahino la West Brom în 121 de meciuri în toate competițiile (Premier: 105 partide, 23 reușite)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează