INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Au vrut să-i modifice contractul și l-au pierdut » Culisele plecării lui Bielsa de la Marseille

Marcelo Bielsa, furibund pe margine // Foto: Reuters
Marcelo Bielsa, furibund pe margine // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 10 august 2015 00:00

Marcelo Bielsa și-a dat demisia după prima etapă la Marseille, 0-1 acasă cu Caen.

Nu eșecul l-a înfuriat pe antrenorul argentinian. Ci faptul că, înaintea meciului, directorul general al lui OM l-a anunțat că vrea să-i schimbe mai multe detalii contractuale. Care păreau bătute în cuie cu două săptămîni înainte.

Chiar dacă l-au lăsat fără cei mai buni 4 jucători, vînduți sau eliberați la final de contract, chiar dacă echipa e clar mai slabă decît sezonul trecut, marseillezii l-au convins pe Marcelo Bielsa să accepte noul acord pe două sezoane. Pactul părea pus la punct după 3 sesiuni de negocieri în mai, iunie și începutul lui iulie.

Apoi, cu 10 zile înaintea startului Ligue 1, directorul general și avocatul proprietarei Margarita Louis-Dreyfus l-au chemat la o altă ședință: "Vrem să modificăm mai multe detalii din contract". Antrenorul, 60 de ani, un "Loco" faimos pentru pasiunea sa nebună, a dezvăluit: "N-am mai tratat nimic cu nimeni. Am ascultat și, în acea noapte, am decis să-mi dau demisia. Nu înaintea primului meci, n-am vrut să stric atmosfera".

Sîmbătă, Bielsa s-a enervat, OM a pierdut debutul, 0-1 pe Velodrome în fața lui Caen. "Dar orice s-ar fi întîmplat pe teren, nu mi-ar fi schimbat hotărîrea", a declarat argentinianul la conferință, precizînd: "Eu nu am greșit cu nimic. Mi-am terminat jobul aici și mă întorc în țara mea. Vreau să știți că nu renunț la Marseille ca să semnez în altă parte".

"Decizia mea e definitivă. Nu mai vreau să muncesc la Marseille. Într-o legătură, e nevoie de minimum de încredere între parteneri. Eu am pierdut acea încredere"
Marcelo Bielsa, antrenor Marseille

"Am refuzat oferte care mi-ar fi triplat salariul doar pentru a rămîne la Marseille. «Naționala» Mexicului? N-am vorbit cu nimeni"
Marcelo Bielsa, antrenor Marseille

4 jucătorivaloroși au plecat de la Marseille în vară: Imbula (Porto, 20 milioane), Payet (West Ham, 15), A. Ayew (Swansea, 0) și Gignac (Tigres, 0)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează