INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREȘEDINTE NOU LA UEFA

Avocatul poporului » Slovenul Ceferin, sprijinit de Infantino, dar și de FRF, promite să fie exponentul intereselor federațiilor mici

Articol de - Publicat joi, 15 septembrie 2016 00:00

Candidatul venit de nicăieri a câștigat detașat alegerile UEFA. Succesorul suspendatului Platini e șeful unei federații minore, din cea mai mică țară care a furnizat președintele forului european!

Alegeri "acasă" la secretarul general!

Slovenul Aleksander Ceferin l-a surclasat pe olandezul Michael van Praag (42-13) și pentru că a beneficiat de sprijinul noii conduceri de la Zurich. "O FIFA puternică are nevoie și de o UEFA puternică", spunea Infantino, cu câteva zile înaintea Congresului Extraordinar de la Atena, ținut ieri într-un resort de lux pe malul mării. "Acasă" la bunul amic al lui Ceferin, secretarul general Theodoros Theodoris. La fel de întâmplător, lansarea candidaturii a venit la puțin timp de la vizita făcută în Slovenia, de delegația condusă de Infantino, pentru inaugurarea unui centru național de fotbal.

Dușmanul Superligii

Avocatul de 48 de ani vrea să fie "vocea" celor mici la Nyon. Să combată proiectul Superligii, pe care David Gill, directorul executiv al UEFA, s-a grăbit să-l accepte, simțindu-se strâns cu ușa de cluburile mari. "N-am fost informați corect. Trebuie să ne așezăm la masă, să analizăm toate înțelegerile și ce facem în viitor", a declarat Ceferin după alegeri. Avertisment că rămâne de partea celor mici, care i-au susținut proiectul (13 federații estice, inclusiv FRF), consolidat în reuniunile de la Istanbul, Budapesta și Mexico City prin cooptarea Italiei, Franței, Germaniei, Irlandei și Rusiei.

"Să spui că n-am experiență este lipsă de respect față de președinții federațiilor mici și mijlocii, care, ca și mine, trebuie să facă mai multe cu mai puține mijloace"
Aleksander Ceferin, noul președinte UEFA

Invitat de Platini la ziua lui

Michel Platini n-a susținut oficial niciun candidat, însă nici nu i-a pus vreo piedică lui Ceferin. Spaniolul Villar se aștepta la un lobby din partea francezului și de aceea s-a retras din cursă. Francezul, suspendat 4 ani, l-a invitat pe Ceferin la petrecerea aniversară de la Cassis, în timpul Euro.

Ceferin în Gazetă: "Nu știam că trebuie să fii cal pentru a pregăti caii"

GSP a vorbit cu Ceferin în august 2012, iar în interviul acordat, slovenul milita pentru "relații foarte bune între cluburi și echipa națională", explicând că "fără un sistem excelent pentru copii și juniori suntem pierduți". Cel care l-a susținut pe Mircea Sandu la UEFA mai spunea că "nici eu n-am avut implicare directă în fotbal, dar nu știam că trebuie să fii cal pentru a pregăti caii".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close