INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Azi începe Premier League! Analiza celor 568 de fotbalişti din Albion » Doar 207 englezi, Fulham are jucători de 19 naţionalităţi

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 august 2013 00:00 / Actualizat sambata, 17 august 2013 11:26

Astăzi, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Manchester City şi Arsenal încep bătălia pentru un nou titlu în Premier League.

Unele dintre ele s-au întărit mai mult, altele mai puţin, însă cert este că nici una dintre echipe nu are mai mulţi jucători autohtoni decît străini. Fenomenul este întîlnit la aproape toate echipele din prima divizie engleză.

Prmier League se dovedeşte a fi un rai al fotbaliştilor străini. Nu mai puţin de 68 de ţări au cel puţin un reprezentat la o echipă din prima ligă engleză.

Victor Wanyama (22 de ani) va deveni primul jucător din Kenya care va juca în Premier League, atunci cînd îşi va face debutul la noua sa echipă, Southampton.

Kenya devine astfel cea de-a 100-a ţară care a dat un fotbalist în Premier League, excluzîndu-le aici pe Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda.

Doar 36,6% englezi

În acest moment, jucătorii englezi reprezintă cel mai mare grup din Premier League, fiind 207 la număr, din totalul celor 568 care activează pe prima scenă, ceea ce reprezintă 36,6%.

Chiar şi aşa, cifra este una mică. Poziţia a doua o ocupă spaniolii şi francezii, care au 33 de reprezentanţi (5,7%). Spaniolii sînt pe locul doi cu 32 de reprezentanţi (5,6%), după care urmează irlandezii, care sît şi ei 29 (5,1%).

Următorii pe listă nu puteau fi decît scoţienii, care sînt 24 (4,2%). Pe rînd urmează galezii (21, 3,7%), olandezii (15, 2,7%), belgienii (14, 2,5%), brazilienii (14, 2,5%), nord-irlandezii (11, 1,9%) şi nemţii (10, 1,8%).

Fulham şi Norwich sînt extremele

Managerul celor de la Fulham, Martin Jol, va avea cea mai grea misiune în viitorul sezon. Olandezul va avea la dispoziţie jucători din 19 ţări, spre deosebire de omologul său de la Norwich, Chris Hughton, care va avea fotbalişti doar din 9 ţări.

România, mult sub Olanda, dar peste Ungaria şi Turcia

Pantilimon, Tamaş şi Raţ sînt cei trei reprezentaţi ai României în Premier League. Acest lucru ne clasează pe locul 2 într-o competiţie cu echipele din grupa de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia.

Olanda este lider, avînd 15 oameni, însă surprizele vin din partea Turciei şi Ungariei. Ambele au cîte un singur reprezentant. Turcia îl are pe mijlocaşul de 19 ani Kerim Frei, care are şi cetăţenile elveţiană, în timp ce maghiarii îl au pe Zoltan Gera, care tocmai şi-a prelungit înţelegerea cu WBA pentru încă un sezon, deşi iniţial fusese anunţat să îşi caute echipă.

Rusia şi Ucraina, fără reprezentanţi

Surprinzător, deşi sînt 68 de ţări care dau jucători în Premier League, printre acestea nu se găsesc cîteva ţări cu tradiţie în fotbal, care au rămas fără reprezentant.

Cele mai importante sînt cu siguranţă Ucraina şi Rusia. Nici Israel sau China nu îşi mai găsesc vreun jucător în prima divizie engleză.

Dacă cele menţionate mai sus nu au nici un om, sînt cîteva ţări foarte mici, care dau jucători în Premier League. Dintre acestea putem numi Insulele Capului Verde, Filipine, Montserrat, Benin, Kenia şi chiar şi fosta adversară a României, Trinidad şi Tobago.

Jucători englezi în Premier League: 207
Jucători străini: 361

Repartizarea pe cluburi:

Fulham - 19, Man. Utd, Everton - 17, Southampton, West Brom - 15, Arsenal, West Ham, Aston Villa, Liverpool - 14, Stoke, Chelsea - 13, Sunderland, Man. City, Hull, Tottenham - 12, Swansea, Crystal Palace, Newcastle - 11, Cardiff - 10, Norwich - 9

Echipele cu cei mai puţini englezi:

Fulham, Arsenal - 5
Sunderland - 6
Chelsea - 7
Man. City - 9

Cluburile cu cei mai mulţi englezi:

Cardiff - 16
Crystal Palace - 15
Everton - 15
Man. Utd - 14
Liverpool - 13

Reprezentarea pe continente

Europa - 464 de jucători din 33 ţări
Africa - 42 de jucători din 15 ţări
America de Sud - 32 de jucători din 8 ţări
America de Nord şi Centrală - 14 jucători din 6 ţări
Asia - 9 jucători din 4 ţări
Australia - 6 jucători din două ţări

Ţările care dau jucători în Premier League:
Anglia - 207
Franţa - 33
Spania - 32
Republica Irlanda - 29
Scoţia - 24
Ţara Galilor - 21
Olanda - 15
Belgia, Brazilia - 14
Irlanda de Nord - 11
Germania - 10
Coasta de Fildeş - 9
Argentina - 8
Danemarca, Suedia, Statele Unite - 7
Italia, Nigeria, Portugalia - 6
Uruguay, Senegal - 5
Australia, Maroc, Norvegia, Coreea de Sud, Serbia, Slovenia, Elveţia - 4
Cehia, Ghana, Japonia, Polonia, România - 3
Benin, Bosnia, Bulgaria, Camerun, Congo, Costa Rica, Croaţia, Grecia, Honduras, Islanda, Mali, Noua Zeelandă, Slovacia, Africa de Sud - 2
Austria, Insulele Capului Verde, Chile, Columbia, Ecuador, Egypt, Finlanda, Iran, Kenya, Macedonia, Mexico, Muntenegru, Montserrat, Paraguay, Filipine, Togo, Trinidad Tobago, Turcia, Ungaria, Venezuela, Zambia - 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (62)
nter
nter  •  17 August 2013, 23:15
Postat de monere1980 pe 17 August 2013, 21:57

Toate afirmatiile tale sint gresite :) Si am demomstrat folosind logica. Daca iti lipseste logica ma tem ca nici un alt argument nu iti va dovedi nimic. Si nu, nu iti trebuie mare scula de echipa daca esti antrenor bun. Si nu, nu exista mastodonti in anglia in afara de chelsea si city. Liverpool si Arsenal sint in deriva de vreo 10 ani de zile, man utd tocmai a scapat de principalul punct de sprijin (Sir AF) si va trece timp pana sa se regaseasca. Ca atare singurele echipe cu loturi bune sint chelsea si ciry. Cu un plus ptr City la antrenor si un plus ptr Blues la jucatori. Exact ce ti-am tot repetat pana acum. Daca vrei sa vezi adevarul, este partea a II-a si depinde doar de tine

Lotul lui City e peste Chelsea toata ziua. Iar Pellegrini sa mai astepte pana sa aiba performantele lui Mourinho, cu toate ca e mai batran decat el.

nter
nter  •  17 August 2013, 23:10
Postat de monere1980 pe 17 August 2013, 21:57

Toate afirmatiile tale sint gresite :) Si am demomstrat folosind logica. Daca iti lipseste logica ma tem ca nici un alt argument nu iti va dovedi nimic. Si nu, nu iti trebuie mare scula de echipa daca esti antrenor bun. Si nu, nu exista mastodonti in anglia in afara de chelsea si city. Liverpool si Arsenal sint in deriva de vreo 10 ani de zile, man utd tocmai a scapat de principalul punct de sprijin (Sir AF) si va trece timp pana sa se regaseasca. Ca atare singurele echipe cu loturi bune sint chelsea si ciry. Cu un plus ptr City la antrenor si un plus ptr Blues la jucatori. Exact ce ti-am tot repetat pana acum. Daca vrei sa vezi adevarul, este partea a II-a si depinde doar de tine

Pare ca habar n-ai cum se face o demonstratie logica, ce e si ce nu e argument, si totusi vorbesti de logica. N-ai demonstrat nimic. Nici nu te-ai prins in penibilitatea ta ca multe din ce ai zis tu nu sunt in contradictie cu ce am zis eu (faptul ca n-am mentionat jucatorii lui Chelsea sau antrenorul lui City nu insemna ca nu conteaza). Dar trebuia sa contrazici cu orice pret. Bineinteles ca iti trebuie si MARE scula de echipa ca sa castigi PL. Sunt vreo 5-6 mamuti dar tu iar contrazici un termen subiectiv. Si meciurile cu ei o sa fie echilibrate chiar daca mamutii mai mici nu reusesc sa mentina ritmul tuturor etapelor. Un meci direct poate decide campionatul, daramite 30.

monere1980
monere1980  •  17 August 2013, 22:06
Postat de casual23 pe 17 August 2013, 16:28

Esti atat de superficial. Nu ai nicio treaba. :)) Kompany (cel mai bun fundas din PL de 3 ani incoace) nu stie sa stea in teren? Milner nu stie ce sa faca pe teren?:| Tu esti constient ca i-ai punctat pe cei mai constanti si disciplinati jucatori de la City? Singurul lucru care ii lipsea lui City era libertatea de exprimare; Mancini tacticiza jocul intr-o imbarligatura de neinteles. Iar daca prin ai arata si ai da incredere unui jucator de moral(Nasri) tu intelegi ca tre` sa te rogi de el... Nimic de spus!

a sti sa stai pe teren nu-i totul. Conteaza sa ai si anticipatie, tehnica, viziune, constanta si multe altele. Iar asta-i cu atat mai mult valabil in fotbalul modern, chiar si ptr jucatori defensivi cum e kompany. Iar daca prin absurd a facut un sezon reusit (de fapt, aici ai dreptate, chiar a jucat bine in ultimul timp) este desigur meritul antrenorului. Asa slab cum il vedeti voi Mancini a luat totusi un titlu intr-o perioada in care Man Utd facea legea. Dar ma rog, deraiez :) .... Singurul mod in care o sa vezi ca milner si kompany nu stiu ce sa faca pe teren este ca City sa aiba un antrenor slab, dar deocamdata asta nu se poate verifica. Poate-n anii ce urmeaza :)

Vezi toate comentariile (62)
Comentează