INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

BALEasing » Cel mai bogat club din lume s-a împrumutat pentru cel mai scump transfer din istorie! Top 5 transferuri în vara 2013

După săptămîni lungi de așteptare, Bale și-a îndeplinit visul. Își va etala talentul pe Bernabeu // Foto: Reuters +2   FOTO
După săptămîni lungi de așteptare, Bale și-a îndeplinit visul. Își va etala talentul pe Bernabeu // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 03 septembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 02 septembrie 2013 22:30

Madrilenii au ajuns la încasări anuale formidabile, de 517 de milioane de euro, însă, potrivit L'Equipe, au apelat la bănci ca să-l cumpere pe galezul Bale, obţinînd un alt împrumut faraonic.

Cel mai scump transfer din istoria fotbalului, primul care a spart şi bariera psihologică de 9 cifre, s-a perfectat chiar în ultima zi de mercato! În fine, Gareth Bale s-a transferat de la Tottenham la Real pentru 100 de milioane de euro (susţin englezii) sau "doar" 91 de milioane, conform presei spaniole.

Nu l-au plătit cu cash
Madrilenii nu s-au cramponat de preţul mutării, supralicitînd halucinant. Cel mai bogat club din lume, cotat la 2,5 miliarde de euro de revista Forbes, dar şi cel mai mare datornic din Spania (aproape 600 de milioane), l-a cumpărat pe galezul de 24 de ani în leasing!

"L'Equipe" a dezvăluit ieri că madrilenii au apelat la bănci, deşi au cele mai mari venituri anuale, 517 de milioane de euro conform raportului din 30 iunie 2012.

"E bine cunoscut că Real beneficiază de o încredere ieşită din comun şi poate obţine oricînd credite faraonice şi să finanţeze transferuri, care se amortizează peste mai mulţi ani. Nu-i controlează nimeni în Spania, pentru că nu există o direcţie specializată ca-n alte ţări, şi nu se sperie de fair-play-ul financiar dorit de UEFA", explică francezii.

Garantează cu terenuri
Clubul blanco are-n spate şi garanţii solide. "Contează pe un patrimoniu imobiliar apreciabil, deşi în 2001 a revîndut primăriei baza Ciudad Deportiva, fiind proprietara multor terenuri scumpe în centrul Madridului. Şi, la nevoie, poate evita un dezastru financiar, vînzîndu-şi superstarurile", scrie L'Equipe.

585504-top-transferuri.jpg

"In Bale we trust!"
Amînată cu două zile, prezentarea oficială a lui Bale s-a produs ieri la prînz. După ce a trecut vizita medicală, galezul a semnat contractul pe şase sezoane şi va cîştiga 10 milioane de euro net anual.

Galezul a jonglat apoi cu mingea pe "Bernabeu" în faţa a peste 20.000 de fani blanco, între care şi mulţi copii (foto 3), afişînd mesaje "Credem în Bale". A sărutat stema lui Real Madrid, anunţînd: "Sper să ajut la cîştigarea celei de-a zecea Ligi a Campionilor".

572 de milioane de euro a plătit Real pentru transferul celor 11 "galactici" în era Perez. Cinci dintre aceştia au reprezentat cele mai scumpe mutări din istorie

590 de milioane de euro reprezintă datoria lui Real Madrid, cea mai mare din Spania

"Am venit pentru bani şi să cîştig Liga. Real e cel mai bun club din lume şi voi juca alături de cel mai valoros fotbalist. Ronaldo e şeful" (Gareth Bale, mijlocaş Real Madrid)

"Bale este un jucător excepţional. Are calităţi magnifice şi un psihic formidabil" ( Arsene Wenger, manager Arsenal)

"Suma de transfer a lui Bale e o mare lipsă de respect pentru fotbalul mondial" ("Tata" Martino, antrenor Barcelona)

585503-evolutie-transferuri.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
cristi1902
cristi1902  •  04 Septembrie 2013, 09:52

Real a incasat aproape 110 milioane vara asta din vanzarea de jucatori, si a cheltluit 164 milioane. Diferenta nu e mare pentru un club ca Real, chiar daca ar lua-o ca imprumut, pentru ca are din ce sa o dea inapoi (drepturi tv, bilete, etc). Oricum inca apar comentarii tampite ca Real nu ar trebui sa fie lasat sa faca transferuri, pentru ca are datorii foarte mari. Ce nu inteleg unii, este ca Realul, chiar daca are datorii foarte mari, are la creditori privati, nu la stat si din cauza asta FIFA si UEFA nu au cum sa intervina. Cum ziceau si francezii in articol, clubul are garantii imobiliare multe, plus garantiile aduse de Perez care are o avere considerabila.

monere1980
monere1980  •  03 Septembrie 2013, 16:11
Postat de sakazuke pe 03 Septembrie 2013, 13:46

mai are timp....il ia perez peste 2ani inapoi pe 90 de M :)

:))

sakazuke
sakazuke  •  03 Septembrie 2013, 13:46
Postat de ciuraru pe 03 Septembrie 2013, 13:33

Ozil a vrut sa plece. I s-a spus ca trebuie sa lupte pt postul de titular cu Isco si nu i-a picat bine. E un jucator capricios iar faptul ca a venit Bale si probabil dorinta unui salar mai mare l-au facut sa plece. O pisica speriata care a declarat de cel putin 4-5 ori ca vrea sa-si incheie cariera la Real.

mai are timp....il ia perez peste 2ani inapoi pe 90 de M :)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează