INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Banii au decis! » Final cu happy-end în telenovela Eto'o - Mahacikala

Eto'o, stînga, într-un duel cu milanezul Thiago Silva
Eto'o, stînga, într-un duel cu milanezul Thiago Silva

Articol de - Publicat duminica, 21 august 2011 00:00 / Actualizat sambata, 20 august 2011 22:52

Milioanele de euro ale ruşilor l-au convins pe atacantul camerunez şi pe Inter să accepte transferul.

Intrat în impas la mijlocul săptămînii, datorită unei diferenţe de 6 milioane de euro între cerere şi ofertă, transferul lui Samuel Eto'o de la Inter la Anji Mahacikala s-a rezolvat ieri. Deznodămîntul era previzibil încă de vineri seară, cînd distanţa scăzuse la doar trei milioane: 26 ofereau ruşii, 29 voiau nerazzurrii. Pînă la urmă, părţile au ajuns la un acord, deocamdată verbal, prin care Anji se angajează să plătească 26 de milioane cash plus eventuale bonusuri.

Pe Eto'o, patronul Mahacikalei, miliardarul Suleyman Kerimov, îl convinsese încă de săptămîna trecută, printr-o ofertă de nerefuzat: 60 de milioane de euro net pentru trei sezoane, ce-l transformă în cel mai bine plătit jucător din lume! La vîrsta lui, 30 de ani, şi cu trei Ligi ale Campionilor în palmares (2006, 2009, 2010), atacantul camerunez n-a mai stat pe gînduri.

Ieri s-a pregătit sub comanda lui Gian Piero Gasperini, în cantonamentul de la Pinetina. Iar după ce-a primit vestea cea bună de la impresarul Claudio Vigorelli şi-a luat "la revedere" de la toată lumea: colegi, antrenori, suporteri. Începe aventura în Daghestan.

Al treia lovitură
Eto'o e al treilea transfer de răsunet pe care miliardarul Kerimov îl face de cînd a preluat-o pe Anji Mahacikala, în ianuarie 2011. Primul achiziţionat a fost brazilianul Roberto Carlos, 37 de ani, pe care l-a convins cu un salariu de 5 milioane de euro net pe sezon. Iar în iulie a parafat transferul internaţionalului rus Iuri Zirkov, de la Chelsea, pentru 15 milioane de euro.

Forlan sau Tevez?
O dată plecat Eto'o, Inter trebuie să ia o decizie în privinţa înlocuitorului. Patronul Massimo Moratti îi are în vedere pe Forlan (Atletico), Tevez (Man. City) şi pe Lavezzi (Napoli). Potrivit Gazzettei dello Sport, favorit ar fi Tevez, dispus să accepte chiar şi o reducere de salariu pentru a se vedea plecat din Anglia.

20,5 milioane de euro e salariul net anual pe care i-l garantează Anji lui Eto'o, dublul celui pe care-l are la Inter

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
hacicu
hacicu  •  21 August 2011, 12:47

Lumea a mai pierdut un fotbalist

criticu99
criticu99  •  21 August 2011, 11:15

la anu face 31 de ani; WOW....cat de prost sa fii sa dai banii astia? roberto carlos 38 de ani; iar zirkov a fost unul din cei mai slabi jucatori de la chelsea cand juca acolo; ce pot sa zic, unde nu-i cap vai de buzunar.....

madskills
madskills  •  21 August 2011, 08:20
Postat de gorgeousroadkill pe 21 August 2011, 07:45

"Final cu happy END"... De ce nu final cu happy end fericit, sa nu ne jucam cu jumatati de pleonasme. Unde naiba va gaseste Tolo, sau care v-o angaja, ii un mister.

Nu este pleonasm. happy-end este folosit mai mult ca o expresie. Puteau sa zica de exemplu: final fara happy-end. Deci este corect. Hai sa nu fim mai catolici decat papa totusi :)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează