INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

BARCELONA. Camp Nou, ținta teroriștilor. Ziua și meciul la care jihadiștii plănuiau să lovească!

Camp Nou
foto: Guliver/Getty Images
Camp Nou foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2020 11:35 / Actualizat miercuri, 11 noiembrie 2020 11:47

Pe 20 august, la trei zile după atentatul din Barcelona, partizanii ISIS voiau să atace Camp Nou în timpul meciului cu Betis Sevilla, din campionatul spaniol.

O zi înfiorătoare. Pe 17 august 2017, mai mulți teroriști ISIS au atacat Barcelona. La Rambla, inima capitalei Catalunyei, strada pietonală plină de viață, a fost redusă la tăcere, când un van a pătruns în viteză, lovind și ucigând trecătorii. 16 oameni au pierit în acel atentat. S-au înregistrat 152 de răniți.

În acea toamnă, s-a spus că partizanii Statului Islamic plănuiau să lovească și stadionul Camp Nou. Fapt confirmat acum de poliția catalană, Mossos d'Esquadra, susține cotidianul Sport, care dezvăluie și alte ținte ale jihadiștilor în acea perioadă: Sagrada Familia, tot în Barcelona, și turnul Eiffel, din Paris.

Ieri, a început procesul a trei membri ai celulei teroriste (opt au fost omorâți în ziua atacului), Mohamed Houli, Driss Oukabir și colaboratorul lor Said Ben Iazza, care riscă între 8 și 41 de ani de închisoare.

Unul dintre jihadiști ar fi transmis la telefon: „Data aleasă pentru Camp Nou e 20 august”. Ar fi fost un atentat în timpul meciului Barcelona - Betis Sevilla, din campionatul spaniol. Doi dintre teroriști au fost văzuți în acea lună cumpărând diferite produse la magazinul oficial al clubului blaugrana. 

Citește și alte știri din La Liga:

AS dezvăluie lista neagră de la Barcelona » Koeman dă afară 6 jucători!

Atac brutal la Lionel Messi: „A instituit regimul terorii la Barcelona”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează