INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona cere demiterea președintelui Ligii și îl acuză că a furnizat probe false procurorilor în „Cazul Negreira”!

Joan Laporta // Foto: Getty Images
Joan Laporta // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2023 18:59 / Actualizat luni, 03 aprilie 2023 19:49

Potrivit cotidianului La Vanguardia, Barcelona îl acuză pe Javier Tebas (60 de ani) că a încercat să inducă în eroare justiția spaniolă, trimițând o scrisoare veche în care doi foști președinți ai clubului catalan, Josep Maria Bartomeu și Sandro Rossel, erau implicați într-un alt dosar de corupție

Documentul era scris de mână și a fost găsit la casa unui fost director al catalanilor. Șeful Ligii Profesioniste din Spania le-a cerut procurorilor să verifice probele cât mai repede pentru a putea să sancționeze clubul și asta a declanșat revolta grupării catalane.

Barcelona face totul pentru a-l aduce înapoi pe Leo Messi » Care este planul blaugrana
SPANIA
Barcelona face totul pentru a-l aduce înapoi pe Leo Messi » Care este planul blaugrana

„Față de gravitatea informațiilor apărute în presă, în care Tebas e prezentat ca un executor, prezentând dovezi false procurorilor pentru a incrimina clubul nostru, FC Barcelona vrea să-și exprime furia și indignarea. 

Din acest motiv îi cerem președintelui Ligii să iasă public și să ofere explicații. Clubul nostru se consideră victima unui linșaj mediatic pentru fapte care nu s-au întâmplat niciodată. Barça n-a cumpărat niciodată arbitrii! 

Și nu este prima oară când Tebas pune în mișcare mașinăria mediatică pentru a dinamita Barcelona”, contraatacă liderul din LaLiga.

Tebas s-a apărat și a răspuns că nu a vrut să acuze pe nimeni, susținând doar că a dorit să evidențieze posibilele legături între „Cazul Negreira” și foștii oficiali de la Barça: 

„LaLiga nu are nicio intenție speculativă, nici scrisoarea nu implică acuzații specifice împotriva nimănui. Am considerat că numele și prenumele apărute în scrisoarea scrisă de mână puteau coincide cu cele ale anumitor foști președinți de la FC Barcelona”. 

Problema documentului a fost că numele care apăreau nu erau legate de Rosell și Bartomeu, iar scrisoarea avea peste două decenii vechime!

Barcelona este acuzată de corupție după ce l-a plătit pe Enriquez Negreira, fost șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, cu peste 7 milioane de euro în perioada 2001-2018.

Forța faptelor îi va contrazice pe cei ce vor să schimbe povestea. Nu cred că este un accident faptul că această situație apare în momentul în care ne descurcăm bine din punct de vedere sportiv

- Joan Laporta, președinte Barcelona

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Barcelona revendică titlul de campioană din 1937. Doar OPT echipe, toate din Valencia și Catalonia, au jucat atunci

Belarus, un fotbal total aservit regimului! Cine îl contestă pe Lukașenko dispare din națională

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
procter
procter  •  04 Aprilie 2023, 07:04

Varzelona merge in B

Vezi toate comentariile (1)
Comentează