INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Posibile sancțiuni de impact » Barcelona riscă retrogradarea

Posibile sancțiuni de impact » Riscă Barcelona retrogradarea?/ foto: Imago
Posibile sancțiuni de impact » Riscă Barcelona retrogradarea?/ foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2023 10:00 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 15:22

Barcelona se află în centrul unui scandal-monstru în Spania. E acuzată că ar fi plătit 1,7 milioane de euro între 2016 și 2018 către DASNIL 95, firmă deținută de Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor din cadrul Federației Spaniole de Fotbal.

Conform ultimelor informații din Spania, publicate de La Sexta, se pare că Barcelona a plătit firmei lui Negreira suma de 4,7 milioane de euro între 2003 și 2018.

Criză la PSG » Mesaj puternic transmis de tatăl lui Messi, astăzi, la plecarea din Barcelona
PSG
Criză la PSG » Mesaj puternic transmis de tatăl lui Messi, astăzi, la plecarea din Barcelona

Spaniolii dezvăluie că Barcelona nu este încă sub lupa anchetatotilor. Conform Marca, doar Jose Maria Enriquez Negreira este anchetat de Parchetul din Barcelona. 

Totuși, dacă se va ajunge la concluzia că FC Barcelona a încălcat regulamentul, consecințele ar putea fi catastrofale. Articolul 14, dedicat încălcărilor foarte grave, prevede că „acțiunile care au ca scop predeterminarea, prin bani, intimidare sau simple înțelegeri, a rezultatului unui eveniment sau al unei competiții” vor duce la retrogradare.

FC Barcelona e în siguranță. Pentru moment

Barcelona ține afișul ziarelor din Spania de miercuri, când a ieșit în față informația că a plătit peste un milion de euro către firma fostului vicepreședinte al Comisiei Arbitrilor. Deși inițial s-a vorbit de 1,4 milioane de euro, Marca a revenit cu noi detalii și anunță să suma ar fi de 1,7 milioane de euro.

Federația Spaniolă de fotbal rămâne pentru moment pe margine, întrucât Negreira era angajat în perioada fostului regim de la conducerea fotbalului spaniol. Barcelona i-ar fi livrat suma fostului oficial între 2016 și 2018, când firma lui ar fi oferit servicii de consultanță.

Deocamdată, cazul se află în mâinile Parchetului din Barcelona, iar Negreira este singurul care face obiectul unei anchete în urma unei inspecții fiscale.

Dacă se va ajunge la concluzia că Barcelona a fost ajutată de arbitri în perioada menționată în urma angajării firmei lui Negreira, echipa lui Xav riscă sancțiuni, cea mai gravă fiind retrogradarea.

AS a venit cu statistica. Barcelona, ajutată de arbitri?

După dezvăluirile apărute, AS a făcut o analiză pe perioada 2003-2018. Spaniolii au luat în calcul situația cluburilor Barcelona, Real Madrid, Athletic Bilbao, Sevilla, Atletico Madrid, Valencia și Espanyol, adică echipele care nu au retrogradat în perioada menționată.

A reieșit că împotriva Barcelonei s-au dictat cele mai puține penalty-uri (68) și cele mai puține cartonașe roșii (61). Catalanii sunt pe locul doi la penalty-uri primite, cu 125, cu unul sub Real Madrid. Împotriva Barcelonei s-au dictat 57 de lovituri de la 11 metri, cele mai puține.

În total, pe cele 4 criterii menționate, trupa blaugrana este pe plus, pe primul loc. Diferența dintre deciziile pentru și împotriva Barcelonei este de 111.

Citește și:

Real Madrid, victorie la scor în fața lui Elche, în etapa cu numărul 21 din La Liga

Karim Benzema, peste legendarul Raul! Performanța francezului în tricoul lui Real Madrid, în urma „dublei” înscrise în poarta lui Elche, în La Liga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
fibra
fibra  •  17 Februarie 2023, 08:20

Astept sa fie retrogradate Juve,City,Barca. Ar fi simpatic.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  17 Februarie 2023, 00:16
Postat de lucian_85 pe 16 Februarie 2023, 12:13

Pai cate penalty uri s au dat împotriva Barcelonei? Ori 68 ori 57? A reieșit că împotriva Barcelonei s-au dictat cele mai puține penalty-uri (68) și cele mai puține cartonașe roșii (61). Catalanii sunt pe locul doi la penalty-uri primite, cu 125, cu unul sub Real Madrid. Împotriva Barcelonei s-au dictat 57 de lovituri de la 11 metri, cele mai puține.

Articol scris pe genuchi?

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  17 Februarie 2023, 00:16
Postat de alexh pe 16 Februarie 2023, 11:16

Adrian Duță ne informează că: "A reieșit că împotriva Barcelonei s-au dictat cele mai puține penalty-uri (68) și cele mai puține cartonașe roșii (61). Catalanii sunt pe locul doi la penalty-uri primite, cu 125, cu unul sub Real Madrid. Împotriva Barcelonei s-au dictat 57 de lovituri de la 11 metri, cele mai puține." Înțeleg că penalty-urile(68 împotriva Barcelonei) și loviturile de la 11 metri(57 împotriva Barcelonei) sunt lucruri diferite.

Probabil avea ceva la bord.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează