INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

Bătăuşul Neymar! » Brazilianul a sărit să-l bată pe selecţionerul Venezuelei

Pentru Neymar, în galben, aici în duel cu venezueleanul Cesar Gonzalez, Santos vrea 45 de milioane de euro
Pentru Neymar, în galben, aici în duel cu venezueleanul Cesar Gonzalez, Santos vrea 45 de milioane de euro

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2011 00:00 / Actualizat luni, 04 iulie 2011 20:52

Atacantul lui Santos a avut o dispută aprinsă cu selecţionerul adversarilor în drum spre vestiare. Insultat, brazilianul ar fi lovit cu pumnul.

În lipsa spectacolului şi a golurilor, debutul Braziliei la Copa America, 0-0 contra Venezuelei, a ieşit în faţă cu un scandal. Protagonişti, Neymar, puştiul lui FC Santos după care aleargă jumătate de Europă, şi selecţionerul venezuelean Cesar Farias.

Imediat după fluierul final al primei reprize, în drum spre vestiare, Farias s-a grăbit să-l ajungă din urmă pe atacantul brazilian şi între cei doi s-a încins o dispută aprinsă. Coechipierii au sărit prompt în apărarea lui Neymar, iar în îmbulzeala creată s-au schimbat şi cîteva lovituri înainte ca stewarzii să intervină.

"Farias m-a insultat!", susţine brazilianul. "I-am reproşat lipsa de sportivitate", se apără tehnicianul venezuelean, care acuză o fază petrecută în prima parte: "Neymar a continuat să joace balonul deşi unul dintre băieţii mei, Fedor, se afla căzut la pămînt, accidentat. Adversarii erau cît pe ce să marcheze, ceea ce nu mi se pare corect într-o astfel de situaţie".

Conflictul nu s-a încheiat însă aici. La cabine, Farias a fost luat în primire de omologul său brazilian, Mano Menezes: "N-avea voie să-l certe pe Neymar, trebuia să mi se plîngă mie! Doar eu am dreptul să-mi critic jucătorii".

Precedent la Copa Libertadores

Neymar nu e la primul incident de acest gen. La sfîrşitul returului finalei ultimei ediţii a Copei Libertadores, FC Santos - Penarol 2-1 (0-0 în tur), "Mohicanul", cum îi zic suporterii, s-a aflat în centrul unei altercaţii cu pumni şi picioare între jucătorii celor două echipe.

S-au concentrat pe fete

În absenţa rezultatului aşteptat şi a unei evoluţii mediocre a băieţilor la Copa America, ziarele braziliene au schimbat rapid foaia. S-au lăudat pe prima pagină cu "naţionala" de fete, care a învins Norvegia cu 3-0 la Mondialul din Germania, lăsînd în plan secund Selecao.

"Farias a încercat să-l intimideze pe Neymar în drum spre cabine. Aşa ceva nu se face" (Rodrigo Paiya, director de comunicare Federaţia braziliană)

"Nu ştiu dacă m-a lovit Neymar sau altcineva. În îmbulzeala creată nu mi-am putut da seama" (Cesar Farias, selecţioner Venezuela)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează