INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Bayern Munchen, din lac în puț. Alt parteneriat cu probleme: „O alegere foarte, foarte proastă”

foto: fcbayern.com
foto: fcbayern.com

Articol de - Publicat marti, 29 august 2023 18:02 / Actualizat marti, 29 august 2023 20:52

Campioana Germaniei, Bayern Munchen, este aspru criticată de directorul Human Rights Watch, Wenzel Michalski, pentru contractul de sponsorizare parafat cu „Visit Rwanda”: „În Rwanda, drepturile omului sunt călcate în picioare”. 

Bavarezii tocmai terminaseră un parteneriat la fel de criticat din cauza nerespectării drepturilor omului, cel cu Qatar Airways.

George Pușcaș refuză Serie B, cade transferul la Bari? Ce variante mai are atacantul lui Genoa
ITALIA
George Pușcaș refuză Serie B, cade transferul la Bari? Ce variante mai are atacantul lui Genoa

Bayern abia a încheiat contestatul parteneriat cu Qatar Airways că și-a atras din nou critici. Și tot din cauza unui partener cu probleme în ceea ce privește drepturile omului. 

Campioana Germaniei tocmai a încheiat un contract de sponsorizare cu „Visit Rwanda”, iar de astă-dată nu suporterii, ci Human Rights Watch a luat atitudine.

Bayern Munchen vrea să ajute fotbalul juvenil din Rwanda și să sprijine turismul

"Oricine a crezut că FC Bayern schimbă sponsorii din motive legate de drepturile omului este acum profund dezamăgit", a declarat Wenzel Michalski, directorul Human Rights Watch pentru Germania, agenției DPA. 

„Visit Rwanda”, compania de turism a țării est-africane Rwanda menține și alte parteneriate în fotbal, din 2018 cu Arsenal și din 2020 cu Paris St. Germain.

Iar bavarezii pretind că, în calitate de "partener al Ministerului Sportului din Rwanda", ei doresc să ajute la construirea de structuri pentru fotbalul juvenil și să susțină turismul. 

Michalski nu vede acest lucru ca pe un semn pozitiv: "Parteneriatul cu Rwanda, ca și cel recent încheiat cu Qatar Airways, reprezintă o alegere foarte, foarte proastă. Acolo, drepturile omului sunt călcate în picioare".

Rwanda e pe locul 126 din 167 de țări în clasamentul democrației!

5ani, până-n 2028, este durata contractului de sponsorizare încheiat de Bayern cu "Visit Rwanda". Țara est-africană are 14 milioane de locuitori

Într-un clasament al indicelui democrației, alcătuit de revista "The Economist", Rwanda se afla pe locul 126 din 167 de țări, în 2022. Partidul de guvernământ, Frontul Patriotic Rwandan (RPF), controlează complet spațiul politic și, potrivit Ministerului Federal de Externe, libertatea de exprimare și de asociere sunt "sever restrânse".

În ciuda evidenței, Jan-Christian Dreesen, noul director executiv al lui Bayern, a insistat asupra oportunităților pe care parteneriatul le-ar aduce clubului și țării: 

"Vom promova «Visit Rwanda» și vom ajuta Rwanda în fotbalul juvenil, pentru că țara vrea să crească și în sport. Africa este un continent plin de oportunități. Pentru FC Bayern, acesta este următorul pas important în internaționalizare".

Citește și alte articole:

Roberto Mancini e criticat de Claudio Ranieri: „Nu mă tentează să merg în Arabia Saudită. Îmi plac stimulii diferiți de bani”
ITALIA
Roberto Mancini e criticat de Claudio Ranieri: „Nu mă tentează să merg în Arabia Saudită. Îmi plac stimulii diferiți de bani”
Ultimele zile ale lui Joao Felix la Madrid » Unde ajunge starul portughez
SPANIA
Ultimele zile ale lui Joao Felix la Madrid » Unde ajunge starul portughez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează