INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Calcă apăsat pe urmele lui Cristiano Ronaldo. Ce record a mai egalat golgheterul din La Liga!

Jude Bellingham/ foto: Imago Images
Jude Bellingham/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 11:03 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 11:27

Jude Bellingham (20 de ani), liderul marcatorilor în La Liga, a ajuns, cu reușita împotriva lui Villarreal (4-1), la 17 goluri în primele 20 de partide jucate la Real Madrid, tot atâtea câte a avut și atacantul portughez la debutul în tricoul blanco în 2009!

Jude Bellingham și-a continuat seria golurilor pentru Real Madrid, 8 în ultimele 9 runde din LaLiga, și se luptă cu recordurile la primul sezon în fotbalul spaniol. 

Se întâmplă și la case mari! Cum a salvat Harry Kane VAR-ul la Munchen
BAYERN - STUTTGART 3-0
Se întâmplă și la case mari! Cum a salvat Harry Kane VAR-ul la Munchen

Câștigătorul „Golden Boy" 2023 a deschis recitalul ofensiv de pe „Santiago Bernabeu", 4-1 cu Villarreal, și e cel mai tânăr jucător blanco (20 de ani și 171 de zile) care ajunge la 13 reușite în campionat. 

Doar Robert Lewandowski a avut nevoie de mai puțin meciuri (12) decât starul englez (15). Tot 15 partide i-au trebuit lui Cristiano Ronaldo să bifeze primele lui 13 goluri la Madrid.

Jude Bellingham, cel mai bun mijlocaș marcator în La Liga

Mijlocașul de 20 de ani a mai egalat aseară un record deținut de Cristiano. Jude a înscris 17 goluri în primele sale 20 de evoluții la Real, dintre care trei „duble”. 

„Golul său cu capul a dovedit încă o dată că Bellingham este un fotbalist total. Setat în modul «Pichichi», JB nu are nicio intenție să se oprească. Și, detaliu uimitor, nu este atacant!

Doar într-o singură altă ocazie în istoria Primerei Division un mijlocaș a cucerit trofeul destinat bombardierului stagiunii”, a remarcat Marca

În urmă cu 40 de ani, Luis Aragones reușea performanța, iar Fernando Hierro (1991-1992) a fost ultimul jucător blanco, care nu era atacant, aflat în postura de cel mai bun marcator din campionat (21), fiind devansat de Manolo (Atletico, 27).

Marca: „Bellingham este noul Di Stefano”

Ceea ce uimește și mai tare este că Bellingham atinge aceste recorduri la puțin peste 20 de ani, spre deosebire de Cristiano Ronaldo (25 de ani și 22 de zile) și Lewandowski (34 de ani și 69 de zile). 

38de goluri a marcat echipa lui Carlo Ancelotti în acest campionat. Are cel mai prolific atac din LaLiga, la egalitate cu Girona (are un meci mai puțin jucat)

Același ziar madrilen îl numește pe Jude noul Di Stefano al secolului XXI, punctând că Jude e piesa fundamentală a mijlocului blanco și cel ce face legătura cu atacul: 

11goluri primite are Real Madrid după 17 etape din actualul campionat, cea mai bună apărare a echipei blanco din ultimii 42 de ani, când a încasat tot 11

„Posedă și o abilitate deosebită în a acoperi suprafața de joc și uluiește prin pasele precise oferite (33 în confruntarea cu Villarreal). JB a fost prezernt pretutindeni pe teren".

VIDEO Jude Bellingham a ridicat trofeul „Golden Boy” la gala din Torino » Superstarul lui Real Madrid a câștigat detașat

Citește și

Vestea îngrozitoare care a umbrit victoria Realului: un titular s-a rupt și stă pe bară cel puțin 6 luni!
SPANIA
Vestea îngrozitoare care a umbrit victoria Realului: un titular s-a rupt și stă pe bară cel puțin 6 luni!
Liverpool a trăit un moment istoric, dar rivalii de la United n-au fost mișcați: „Dezolant, n-am mai văzut niciodată așa ceva!”
PREMIER LEAGUE
Liverpool a trăit un moment istoric, dar rivalii de la United n-au fost mișcați: „Dezolant, n-am mai văzut niciodată așa ceva!”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (1)
Stelian66
Stelian66  •  18 Decembrie 2023, 11:30

Degeaba , tot Tăvi “ Schijă” Popescu e mai tare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close