INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Benzema rîdea cînd descria la telefon reacția lui Valbuena în fața șantajului: "Acei «piranha» îl vor mînca de viu!"

Karim Benzema, vorbind la telefon în cantonamentul Franței de la Clairefontaine // Foto: Reuters
Karim Benzema, vorbind la telefon în cantonamentul Franței de la Clairefontaine // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 12 noiembrie 2015 00:00

Valbuena e victima unui șantaj sexual, trei infractori cerîndu-i 150.000 de euro pentru a nu da publicității o casetă în care acesta apare în ipostaze intime cu iubita sa. Iar investigatorii l-au înregistrat pe Benzema povestindu-i la telefon unui prieten cum l-a avertizat pe jucătorul lui Lyon: "Nu plătești? E viața ta!"

Pe 4 noiembrie, Karim Benzema era arestat și stătea o noapte în spatele gratiilor la Versailles, suspectat de complicitate la tentativă de șantaj și participare la asociere criminală. Polițiștii și procurorii ce investigau cazul " Valbuena" aveau proba pentru a-l include oficial în anchetă: înregistrarea unei convorbiri telefonice.

Cu fix o lună înainte, atacantul francez își sunase un prieten din copilărie chiar din cantonamentul "naționalei" pentru a-i povesti ce-i spusese coechipierului despre caseta compromițătoare.

În schimbul căreia trei infractori îi ceruseră 150.000 de euro jucătorului de la Lyon. Și acea discuție de 20 de minute între Benzema și Karim Zenati (cel care negocia cu bandiții) a fost dezvăluită de postul de radio Europe 1 și de L'Equipe.

"Eu te-am avertizat"

"La început, nu m-a luat în serios, a crezut că e o farsă, dar după ce a înțeles că am văzut totul și tatuajele sale sînt clare în imagini, s-a albit ca varul la față. Intrase în panică. I-am spus: «Nu pot să glumesc cu tine în vestiar știind ce ți se întîmplă. Dă-mi numărul tău de telefon, întîlnește-te la Lyon cu amicul meu, te înțelegi cu el și caseta va fi distrusă. Nu mai există alte copii, îți dau cuvîntul meu. Nu vrei să plătești? E viața ta! Eu te-am avertizat. Misiunea mea se încheie aici»".

"Cisse a plătit și filmul a dispărut"

Atacantul lui Real i-a amintit lui Valbuena ce a făcut Djibril Cisse cînd s-a confruntat cu o situație similară: "A plătit? A plătit! Și filmul a dispărut".

Spre sfîrșitul discuției, Zenati rîde: "Noi am încercat să-l ajutăm. Nu vrea să ne asculte, atunci lasă-l să se descurce cu «piranha»". Iar Benzema îi răspunde la fel de amuzat: "Acei «piranha» îl vor mînca de viu".  

"Afară cu Benzema!"

Ministrul francez al sportului vrea să se taie în carne vie, cerînd excluderea lui Benzema de la "națională". "Afară cu toți fotbaliștii care sînt anchetați!", a declarat Patrick Kanner. Dar jucătorul e susținut momentan de președintele federației, Noel Le Graet: "Și Karim beneficiază de prezumția de nevinovăție".

Nu-i putea convoca!

Selecționerul Deschamps a renunțat la amîndoi pentru amicalele cu Germania (mîine, St. Denis) și Anglia (marți, Londra). "Benzema nu s-a refăcut după accidentare, iar Valbuena nu e într-o stare psihică bună". Însă, chiar dacă ar fi vrut, nu i-ar fi putut convoca împreună. Pentru că judecătorul i-a interzis atacantului de la Real să se apropie de Valbuena.

7 ani de închisoare riscă Benzema dacă va fi găsit vinovat de complicitate la tentativă de șantaj și participare la asociere criminală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează