INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Berlusconi, 4 ani închisoare! » Patronul Milanului a fost condamnat pentru o evaziune fiscală de 250 de milioane $

Silvio Berlusconi a preluat-o în 1986 pe AC Milan, cu care a cîștigat 28 de trofee interne și internaționale // Foto: Reuters
Silvio Berlusconi a preluat-o în 1986 pe AC Milan, cu care a cîștigat 28 de trofee interne și internaționale // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 27 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 26 octombrie 2012 20:17

Vinovat pentru fraudă la achiziţionarea a 3.000 de filme americane pentru trustul Mediaset la sfîrşitul anilor '90, fostul premier italian nu va mai putea ocupa cinci ani nici o funcţie publică.

Dacă Milan riscă să retrogradeze pentru a treia oară în istorie, patronul poate s-o vadă în Serie B din spatele gratiilor! Silvio Berlusconi (76 de ani) a fost condamnat la 4 ani de închisoare, pedeapsă cu executare, iar timp de cinci ani fostului premier italian îi va fi interzis să ocupe vreo funcţie oficială!

Cum a fentat Fiscul
"Il Cavaliere" a aflat ieri sentinţa, în prima instanţă, în procesul început în 2006 referitor la o evaziune fiscală comisă acum 10 ani. Berlusconi a fost găsit vinovat pentru achiziţionarea frauduloasă a 3.000 de filme americane de către holdingul său Mediaset, o afacere de 470 de milioane de euro, realizată prin companii înregistrate în paradisuri fiscale.

El a majorat artificial drepturile de difuzare, reducînd cotele de plată a impozitelor. Paguba totală adusă fiscului se ridică astfel la 250 de milioane de dolari, echivalentul a 193 de milioane de euro.

Procurorii din Milano ceruseră o pedeapsă de doar 3 ani şi 8 luni pentru Berlusconi, care poate face însă recurs, alături de el fiind condamnat la trei ani închisoare producătorul american Frank Agrama.

S-a retras din politică
Verdictul vine la două zile după ce don Silvio a anunţat că nu mai candidează la proximele alegeri din Italia şi se retrage din conducerea partidului Poporul Libertăţii. Pentru Berlusconi urmează şi decizia în scandalul "Rubygate", în care e acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră si că a abuzat de funcţia sa pentru a presa autorităţile s-o elibereze după ce aceasta fusese arestată pentru prostituţie.

Vrea să vîndă clubul
Prăbuşirea lui Berlusconi a început o dată cu "cazul Mondadori", proces în care ar trebui să achite 560 de milioane de euro despăgubiri. Fostul premier a oprit investiţiile la Milan, i-a vîndut în vară pe Ibrahimovici şi Thiago Silva şi, influenţat şi de cel mai slab debut de sezon din 1941, a anunţat că vrea să vîndă clubul. Clienţi ar fi, ruşi sau arabi, numai că don Silvio n-ar ceda controlul majoritar.

Trei ani se prescriu?
Silvio Berlusconi poate beneficia de o absolvire a trei sferturi din pedeapsa dictată ieri. Sentinţa de 4 patru ani de închisoare se poate reduce la un singur an, dat fiind că patronul Milanului beneficiază de prescriere pentru o parte din infracţiunile comise, obţinînd reducerea pedepsei în virtutea unei legi de amnistiere adoptată în 2006 de fostul Guvern de stînga pentru reducerea numărului deţinuţilor.

"Nu este doar o sentinţă, ci o tentativă de crimă politică, avînd în vedere că, pe lîngă condamnarea penală, i s-a interzis dreptul la ocuparea unei funcţii publice" (Fabrizio Cicchitto, şeful grupului Poporul Libertăţii în Camera Deputaţilor)

"Este o sentinţă incredibilă, eram sigur că voi fi absolvit de o acuzaţie ireală. Cu aceşti judecători ţara noastră devine o ţară barbară" (Silvio Berlusconi, patron Milan)

33 de procese a avut Berlusconi, scăpînd fără închisoare în 30, fie nevinovat, fie prin prescriere, amnistie sau modificarea legilor

10 milioane de euro este amenda pe care Berlusconi trebuie s-o achite Fiscului italian ca daune

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Alt „divorț” neașteptat la Dinamo! Pleacă la dorința lui Kopic
Superliga
Alt „divorț” neașteptat la Dinamo! Pleacă la dorința lui Kopic
FCSB a plecat în cantonamentul din Olanda cu o ținută inedită » Cine a lipsit din lotul campioanei în afară de cei 4 care sunt convocați la Euro
Superliga
FCSB a plecat în cantonamentul din Olanda cu o ținută inedită » Cine a lipsit din lotul campioanei în afară de cei 4 care sunt convocați la Euro

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (2)
liviuandrei1986
liviuandrei1986  •  27 Octombrie 2012, 22:51

le ei se poate face puscarie chiar daca esti bigat si politician...la noi daca stii unde sa dai banu scapi cu crime !!!

spartanul
spartanul  •  27 Octombrie 2012, 10:13

ghici cine urmeaza basinosu hu hu

Vezi toate comentariile (2)
Comentează