INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Blat franţuzesc » Caen şi Nîmes ar putea fi retrogradate pentru remiza, 1-1, din 13 mai 2014

Imagine de la promovarea lui Caen Foto: Radio France
Imagine de la promovarea lui Caen Foto: Radio France

Articol de - Publicat miercuri, 19 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 18 noiembrie 2014 20:57

Preşedinţii celor două echipe din L1 şi L2 au fost arestaţi preventiv ieri, după o serie de percheziţii făcute la mai multe cluburi, suspectate de ”corupţie activă şi pasivă”


La 21 de ani de la celebrul blat Valenciennes - Marseille 0-1, fotbalul francez este zguduit iar de un scandal de meciuri trucate. Caen şi Nîmes ar putea fi retrogradate pentru egalul (1-1) din 13 mai 2014 care a asigurat promovarea primei echipe în Ligue 1 şi menţinerea celeilalte în Ligue 2!

"Dacă se va dovedi corupţia şi că meciul a fost aranjat, vom lua cele mai severe măsuri, mergînd pînă la excluderea din campionat", a spus Frederic Thiriez, preşedintele Ligii. Percheziţiile făcute ieri dimineaţă la sediile lui Caen, Nîmes, Angers şi Dijon (ultimele trei echipe din L2) au condus la arestarea preventivă a doi preşedinţi: Jean-Marc Conrad (Nîmes) şi Jean-Francois Fortin (Caen).
"Le Parisien" susţine că ancheta vizează mai multe meciuri jucate de Nîmes (cu Caen, Dijon, CA Bastia şi Creteil), care "a exercitat presiuni şi a propus blaturi în scopul evitării retrogradării în liga a treia. Fostul acţionar Serge Kasparian, închis de o lună, şi Conrad sînt acuzaţi c-au dirijat totul".


Arestări şi la Marseille!
Tot ieri a fost agitaţie şi la Marseille. Preşedintele clubului, Vincent Labrune, şi predecesorii Jean-Claude Dassier şi Pape Diouf au fost reţinuti şi sînt interogaţi pentru fraude comise la mai multe transferuri. Între care şi achiziţionarea atacantului Andre-Pierre Gignac de la Toulouse, în vara lui 2010. Anchetatorii spun că au strîns suficiente dovezi contra actualei şi fostei conduceri a lui OM.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Noiembrie 2014, 12:29

la altii se poate...

fcu1948
fcu1948  •  19 Noiembrie 2014, 11:37

Când se vor ancheta și la noi blaturuile făcute de 5teaua cu echipa rejelui sau celebrul meci de la Vaslui când până și Porumboiu a spus că moldovenii au jucat suspect????????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează