INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEMISIE

„Cutremur” în vecini » Nașu' din Bulgaria a demisionat după 18 ani de scandaluri și acuzații

Borislav Mihaylov // FOTO: Sportal.bg
Borislav Mihaylov // FOTO: Sportal.bg

Articol de - Publicat marti, 28 noiembrie 2023 09:35 / Actualizat marti, 28 noiembrie 2023 10:18

Borislav Mihaylov (60 de ani) și-a dat demisia din funcția de președinte al Federației de Fotbal din Bulgaria. El conducea fotbalul bulgar de 18 ani și de-a lungul timpului a fost implicat în mai multe scandaluri. 

„Mi-am depus demisia pentru a aduce liniștea”, a fost declarația cu care fostul portar al Bulgariei la Mondialul din 1994 și-a început conferința de presă. El conducerea Federația din 2005, fiind ales de 5 ori.

Nu mai suportă declarațiile lui Alex Chipciu: „Trăiești mai mult la interviuri, decât pe teren!”
RAPID - U CLUJ 2-3
Nu mai suportă declarațiile lui Alex Chipciu: „Trăiești mai mult la interviuri, decât pe teren!”

De ce și-a dat demisia Borislav Mihaylov

În conferința de presă, Borislav Mihaylov a acuzat că a fost supus mai multor presiuni și s-a declarat mândru de realizările sale.

„Am decis să îmi dau demisia. De când m-am întors, întreaga administrație a fost suspus unor presiuni, critici și minciuni nemaiauzite. 

Cu toate astea, am reușit să ne îndeplinim o parte dintre obiective, pe care le-am stabilit în strategia de dezvoltare. Da, naționala nu a performat la nivelul dorit, dar în fotbal nu există nicio garanție. 

Aș fi făcut mai multe, dacă nu eram găsit vinovat pentru toate problemele societății din Bulgaria. Eu mă simt mândru de ce am realizat. Niciun club nu mi-a cerut demisia”, a spus Borislav Mihaylov, potrivit Sportal.bg.

Controversatul Borislav Mihaylov a demisionat de la șefia Federației de Fotbal din Bulgaria

De-a lungul ultimilor ani, Borislav Mihaylov a fost în centrul mai multor scandaluri. 

Cel mai recent a fost pe 16 noiembrie, când sute de suporteri au organizat un protest violent împotriva acestuia, soldat cu bătăi între ultrași și forțele de ordine. Aceștia i-au reproșat seria proastă de rezultate, necalificarea la EURO 2024 și faptul că a decis ca meciul cu Ungaria (2-2) să se joace cu porțile închise, potrivit Associated Press.

Chiar și primul ministru din Bulgaria i-a cerut demisia lui Mihaylov. Într-o scrisoare trimisă către Gianni Infantino, președintele FIFA, Nikolay Denkov îi cerea acestuia să ia măsuri urgente și să-l destituie pe Borislav Mihaylov, precizând că există „critici și nemulțumirile cluburilor”.

E anchetat de procurori 

Potrivit AP, Mihaylov este anchetat de procurorul-șef din Bulgaria. Au existat mai multe raportare care susțin că Mihaylov a deturnat fonduri publice și că a fost implicat în trucare de meciuri, iar pe numele său s-a deschis o anchetă. 

Își dăduse demisia și în 2019 

În octombrie 2019, Mihaylov a renunțat la funcția sa, la presiunea Guvernului, după un scandal la meciul Bulgaria - Anglia, când fanii bulgari au făcut mai multe gesturi rasiste către jucătorii englezi. A revenit asupra deciziei după un an și jumătate. 

A fost acuzat de trucare de meciuri

În iunie 2022, după Bulgaria - Gibraltar 1-1, Dimitar Berbatov și Stilian Petrov, care i-au cerut demisia președintelui forului din Bulgaria, acuzându-l de trucare de meciuri.

 Berbatov și Petrov au reacționat după ce site-ul de investigații Bird.bg a dezvăluit o fotografie făcută pe 31 decembrie 2010, cu Mihaylov la o petrecere în Singapore alături de Dan Tan, interlopul local acuzat în anchetele împotriva blaturilor din Italia (2011) și Ungaria (2013) și considerat de Interpol „boss-ul celui mai mare și mai agresiv sindicat din lume al meciurilor trucate”.

La două săptămâni după acel party, Mihaylov a semnat un contract cu compania controlată chiar de Dan Tan pentru un amical Bulgaria - Estonia, jucat pe 9 februarie 2011 în Antalya și încheiat 2-2, toate golurile marcate din penalty. Un meci în urma căruia pariorii asiatici au câștigat 6,9 milioane de dolari pentru rezultat corect. 

FIFA a anchetat acea partidă, a considerat-o „aranjament" și a anulat-o, dar nu i-a pedepsit pe oficialii bulgari, susținând că nu au fost implicați. 

Berbatov și Petrov au avertizat în mesajul lor că, în afara acelui joc, au mai fost două blaturi, o victorie a naționalei de juniori a Bulgariei, 5-0 cu Zimbabwe (2009), și alt test al selecționatei mari, 1-1 cu Africa de Sud, în 2010.  

Citește și:

Cristiano Ronaldo, lecție de fair-play în ultimul meci al lui Al-Nassr » Gestul incredibil pe care l-a făcut

Efectul Leo Messi. Ce se schimbă în MLS din sezonul viitor după transferul starului argentinian la Inter Miami

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ccc745
ccc745  •  28 Noiembrie 2023, 10:47

Sergiule, pute limba romana? Party peste tot... petrecere nu mai stim sa spunem. Aici ce ai vrut sa spui: "În iunie 2022, după Bulgaria - Gibraltar 1-1, Dimitar Berbatov și Stilian Petrov, CAREi-au cerut demisia președintelui forului din Bulgaria, acuzându-l de trucare de meciuri".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează