INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

Bruxelles sub teroare » Alertă teroristă de grad 4, foarte grav, în Capitală! Lokeren - Anderlecht amînat, competiții suspendate

La Bruxelles, soldații cu mitraliere patrulează printre trecători // Foto: Reuters
La Bruxelles, soldații cu mitraliere patrulează printre trecători // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 22 noiembrie 2015 00:00

Serviciile secrete îl caută pe teroristul ISIS Salah Abdelsalam, unul dintre capii atentatelor de la Paris. El e vînat și de șefii săi, supărați că nu s-a aruncat în aer, ca alți membri ai comandoului care a acționat în Franța.

Terorismul continuă să afecteze grav fotbalul. După Paris și Hanovra, ieri a fost rîndul Bruxellesului. "O amenințare serioasă și iminentă" - așa au justificat autoritățile ridicarea nivelului de alertă de la 3 la 4, adică foarte grav.

Locuitorii au fost atenționați să evite aglomerația, metroul a fost închis și pe străzi mișună polițiști înarmați pînă-n dinți.

Concentrarea de forțe e atît de mare, Bruxellesul fiind cunoscut drept un centru al islamiștilor radicali din Europa, încît meciul de campionat Lokeren - Anderlecht a trebuit să fie amînat: "Nu dispunem de suficient personal pentru a asigura securitatea". Iar competițiile sportive programate în week-end, în regiunea Capitalei, au avut aceeași soartă.

Serviciile secrete belgiene îl vînează pe teroristul ISIS Salah Abdelsalam, unul dintre capii atentatelor de la Paris. Dar și șefii săi îi vor capul. Aceștia sînt supărați pe Abdelsalam că nu s-a aruncat în aer, ca alți membri ai comandoului condus de el.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează