INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

Bucureştiul, zero şanse? » Bild ne spulberă speranţele de a găzdui meciuri ale turneului final

Harta Europei cu cele 13 posibile gazde, conform actualului clasament FIFA-Coca Cola
Harta Europei cu cele 13 posibile gazde, conform actualului clasament FIFA-Coca Cola

Articol de - Publicat miercuri, 14 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 13 noiembrie 2012 21:21

Nemţii susţin că gazdele, 13 la număr, se vor stabili funcţie de istoricul calificărilor la Euro şi de clasamentul FIFA-Coca Cola. Noi stăm rău peste tot.

Euro 2020 în 13 oraşe din ţări diferite, o idee marca "Michel Platini", prinde contur. Preşedintele FRF Mircea Sandu l-a informat pe şeful UEFA despre disponibilitatea Bucureştiului de a găzdui meciuri la ediţia în care turneul final împlineşte 60 de ani, însă şansele sînt din ce în ce mai mici. Potrivit tabloidului Bild, chiar nule.

Nemţii au aflat că modelul pe care Platini îl va prezenta Comitetului Executiv pe 7 decembrie prevede ca amfitrioanele să fie stabilite în funcţie de istoricul calificărilor la Euro, unde noi n-am mai fost din 2008, şi de clasamentul FIFA-Coca Cola. Dacă luăm ierarhia actuală, unde România ocupă poziţia a 21-a în rîndul reprezentativelor Bătrînului Continent, Bucureştiul n-are nici o şansă.

Bild are confirmarea preşedintelui federaţiei lor că planul lui Platini a intrat în linie dreaptă. Dar, deocamdată, nimic nu e bătut în cuie. Acesta va fi dezbătut mai întîi în Comitetul Executiv, din care face parte şi Mircea Sandu, şi urmează să fie supus aprobării pe 13 ianuarie 2013.

2008 e anul în care "tricolorii" au fost ultima oară la un turneu final

21 e locul pe care-l ocupă România în acest moment în ierarhia FIFA-Coca Cola a echipelor europene

"Michel Platini mi-a împărtăşit planul său într-o discuţie între patru ochi. Dar mai trebuie aprobat de Comitetul Executiv" (Wolfgang Niersbach, preşedintele federaţiei germane)

Ce a mai aflat Bild:
- Preferate ca gazde sînt capitalele, dar nu e o regulă. În Elveţia, de pildă, intră în discuţie şi Basel, datorită capacităţii mari a stadionului St. Jacob Park. Iar în Turcia, Ankarei îi va fi preferat modernul Turk Telekom din Istanbul
- Amfitrioanele desemnate vor disputa 3 meciuri acasă. Pe teren neutru ar urma să se joace abia din "sferturi". Pentru semifinale şi finală intră în calcul al 13-lea oraş. Favorit e Istanbul
- Istanbulul iese din calcule dacă primeşte organizarea JO din 2020. UEFA nu concepe turneu final şi Olimpiadă în acelaşi an în acelaşi oraş

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
fiul_lui_titi
fiul_lui_titi  •  14 Noiembrie 2012, 17:08

Nu ştiu cum să zic mai elegant... Bild este în Germania un tabloid, un ziar de scandal de teapa Clickului la noi.

razvan99x
razvan99x  •  14 Noiembrie 2012, 14:21

IDEEA ERA CA TOATE MECIURILE SA SE DISPUTE DOAR PE TERENURI ACOPERITE ASTFEL INCAT SA SE CASTIGE CATEVA LUNII IN VARA SAU IN IARNA , LUNI MOARTE IN MULTE DIN TARILE DIN EUROPA DATORITA CONDITIILOR METEO. PROTEJAREA JUCATORILOR E FOARTE IMPORTANTA. IARNA POTI FACE FOARTE USOR RUPTURA DE MUSCHI CHIAR DACA TE INCALZESTI CORESPUNZATOR IAR RECUPERAREA DUREAZA INTRE 1-2 ANI. CROATIA NU ARE STADIONAE ACOPERITE SI NU SUNT IN PROIECT ASTFEL DE STADIOANE. SUMELE DE BANI ANULAE CARE AR FI INTRAT IN CONTURILE FEDERATIILOR AR FI PERMIS CA ANUAL SA FIE CONTRUITE CATEVA STADIONAE ACOPERITE IN EUROPA SI DESFASURAREA PARTIDELOR IN CONDITII EXCELENTE INDIFERENT DACA E IARNA SAU VARA PE STADIOANE ACOPERITE

zurzu_zurzu
zurzu_zurzu  •  14 Noiembrie 2012, 12:04

Iata orasele care vor sutine meciuri la CE .Madrid,Londra,Paris.Munchen,Praga,Lisabona,Roma,Brussels,Amsterdam,Copenhaga,Moscova,Atena,Istambul.Bucurestiu o sa fie rezerva in functie de cum sta Grecia cu Uniunea Europeana la vremea aia...nu cred ca avem sanse ,poate doar sa ne calificam.Dupa cum se stie urmatorul CE e foarte posibil sa aibe 24 de participante la start...inca se discuta.Platini ar vrea 32 de echipe...saracutul de el!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează