INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Bye, Stevie! Gerrard și-a anunțat retragerea din fotbal: ”Nu mai pot oferi ceea ce ofeream odată”

Everestul carierei lui Gerrard: Liga câștigată în 2005 la Istanbul // FOTO Reuters
Everestul carierei lui Gerrard: Liga câștigată în 2005 la Istanbul // FOTO Reuters

Articol de - Publicat vineri, 25 noiembrie 2016 00:00

Steven Gerrard, 36 de ani, sufletul lui Liverpool aproape două decenii, și-a anunțat ieri retragerea din fotbal: ”Nu mai pot oferi ceea ce ofeream odată”.

Stevie G a intrat ieri în legendă. Emblematicul căpitan al lui Liverpool și-a anunțat retragerea de pe dreptunghiul verde. La 36 de ani. "Când știi că a venit timpul să renunți?", l-a întrebat Gary Lineker, alt fost celebru internațional englez.

Iar Gerrard i-a răspuns: "Corpul începe să-ți vorbească. Durerea și înțepăturile sunt tot mai dese. Și se schimbă felul în care te simți acolo, în iarbă. În ultimii ani am avut senzația că sunt mai lent și că nu mai pot oferi ceea ce ofeream odată. Iar la un moment dat devine stânjenitor".

"Nu te face de râs"

Atunci și-a amintit ce i-au spus mulți prieteni de-a lungul timpului: "Nu sta în fotbal mai mult decât e cazul. Nu ajunge în situația de a te face de râs". Și, cum în ultima perioadă, la LA Galaxy, se înmulțiseră și accidentările, iar fiecare meci disputat la altitudine sau într-o căldură insuportabilă devenise un chin, decizia retragerii a venit mai ușor.

Carieră de vis

Fostul internațional lasă în urmă o carieră impresionantă. 18 ani presărați cu succese răsunătoare, precum acea Ligă cucerită în 2005, când Liverpool, sub comanda sa, a revenit de la 0-3 în fața Milanului lui Maldini, Kaka și Șevcenko. Sau acel 5-1 de la Munchen, cu "naționala", contra eternei rivale Germania (2001).

Fără titlu în Premier

Cel mai amar moment al său în fotbal? "Acel meci pierdut în fața lui Chelsea, în finalul sezonului 2013-2014, când eu am alunecat și Demba Ba a marcat. Am fost atât de aproape de titlu. Pentru mine ar fi fost primul câștigat în Premier".

746de meciuri și 191 de goluri a adunat Gerrard la nivel de club: 710 (186 goluri) pentru Liverpool (1998-2015) și 36 (5 goluri) pentru LA Galaxy (2015, 2016)

9trofee a câștigat Stevie G, toate cu Liverpool: 1 Ligă, 1 Cupa UEFA, 1 Supercupa Europei, 2 Cupa Angliei, 3 Cupa Ligii Angliei, 1 Supercupa Angliei

114selecții, 21 de goluri, are Gerrard în naționala Angliei. Dar niciun trofeu câștigat

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează