INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FENERBAHCE - GALATASARAY 0-0

Campioana întunericului » Un om a murit după ce Galata a luat titlul într-un derby devastat de incidente

Jucătorii Galatei sărbătoresc cel de-al 18-lea titlu în noapte, fără fani, pe stadionul rivalei Fenerbahce +3   FOTO
Jucătorii Galatei sărbătoresc cel de-al 18-lea titlu în noapte, fără fani, pe stadionul rivalei Fenerbahce

Articol de - Publicat luni, 14 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 13 mai 2012 23:26

Sîmbătă noapte, jucătorii Galatei au primit trofeul pe un stadion gol, cu nocturna oprită. Afară, fanii lui Fener se băteau cu poliţia. La Giresun, suporterii campionilor au tras cu pistolul, făcînd o victimă.

Sîmbătă, Istanbul, ora 21:00. Galatasaray era campioană la un punct diferenţă, după 0-0 cu Fener. Dar cine să se mai gîndească la trofeu cînd ultraşii rivalilor au pornit asaltul? Jucătorii au fugit în vestiar, unde au stat trei ore. Pînă cînd huliganii lui Fener, care au atacat poliţia cu pietre, sticle, petarde şi scaune rupte (li s-a răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă), au fost evacuaţi din arenă.

La 00:10, după ce premierul Erdogan a cerut federaţiei "să li se dea trofeul indiferent ce ar fi, chemaţi trupele speciale dacă e nevoie!", campionii au ieşit pe gazon. Stadionul gol, nocturna stinsă, terenul plin de scaune, în acest decor sinistru a fost premiată trupa lui Terim.

În afara stadionului, suporterii lui Fener încă se băteau cu poliţia! Iar la Giresun (nord-estul Turciei), fanii Galatei trăgeau cu pistolul de fericire. Un glonţ rătăcit a omorît un om!

Un sezon distrus
Cea mai neagră stagiune din istoria fotbalului turc. Peste 100 de persoane anchetate, inclusiv jucători, antrenori şi conducători de club, în scandalul meciurilor trucate (2010-2011), în care au fost implicate 16 echipe, 12 din prima ligă. Pentru ca elita să nu fie bulversată, federaţia (cu 3 preşedinţi într-un sezon!) a modificat articolul 58, hotărînd ca nici o formaţie să nu mai fie retrogradată. Pentru aceasta ar fi avut şi acordul UEFA, prin vicepreşedintele Şenes Erzik, mîna dreaptă a lui Platini.

36 de oameni au fost răniţi sîmbătă noapte la Istanbul; 59 de fani arestaţi (inclusiv 12 copii)

9 maşini de poliţie, una de pompieri, 6 ambulanţe şi 85 de autobuze au fost distruse

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează