INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Se tem de Ronaldo! Ce pedeapsă i-au pregătit „huliganului” Cristiano

Cristiano Ronaldo l-a altoit pe adversarul de la Al-Hilal în Supercupa Arabiei Saudite
Cristiano Ronaldo l-a altoit pe adversarul de la Al-Hilal în Supercupa Arabiei Saudite

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 12:44 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 14:09

Cristiano Ronaldo (39 de ani), atacantul lui Al-Nassr, ar urma să primească doar două meciuri suspendare și o amendă de 20.000 de riali (5.000 de euro). O sumă ridicol de mică pentru „comportament rușinoș și lovire cu forță excesivă”, așa cum ar fi scris în raportul de joc arbitrul partidei cu Al-Hilal, din semifinala Supercupei.

Cristiano Ronaldo poate răsufla ușurat. Episodul de furie și agresiune fizică pe care luni seară l-a avut în finalul semifinalei din Supercupa Arabiei Saudite, pierdute (1-2) cu Al-Hilal, liderul autoritar al campionatului, nu se va lăsa cu o sancțiune exemplară.

Din contră, cei de la Comisia de Disciplină îl vor pedepsi numai cu două etape de suspendare și vor dicta împotriva portughezului o simplă amendă de 20.000 de riali (circa 5.000 de euro). Sancțiuni ridicol de mici pentru un episod care pătează reputația atacantului lusitan de 39 de ani.

Moment halucinant în Liga Campionilor: „Mi-a spus că nu poate da penalty pentru o așa greșeală copilărească” » Verdictul expertului pentru GSP
ARSENAL - BAYERN 2-2
Moment halucinant în Liga Campionilor: „Mi-a spus că nu poate da penalty pentru o așa greșeală copilărească” » Verdictul expertului pentru GSP

În Europa, Cristiano ar fi pățit-o mult mai rău!

Asta deși răbufnirea fostului cvintuplul câștigător al „Balonului de Aur" se încadrează la „conduită rușinoasă" și lovire cu cotul a unui adversar „folosind o forță excesivă", după cum a scris cotidianul Al-Ryiadiya.

Impresia este că șefii forurilor fotbalistice din Riyadh se tem să-l suspende pe o perioadă mai lungă, probabil cum ar fi pățit-o Cristiano Ronaldo dacă avea comportamentul revoltător în Europa. În cazul în care previziunile presei saudite se vor adeveri, Cristiano nu va rata decât jocurile de campionat cu Al-Fayha și cu Al-Khaleej.

Un cartonaș galben și altul roșu în 86 de minute

Ronaldo nu a avut nicio realizare în partida cu Al-Hilal și de aceea și-a vărsat, la 0-2, frustrarea pe un adversar. În minutul 86, CR7 l-a lovit de două ori cu cotul pe fundașul Ali Al-Bulayhi în margine, adversarul căzând aproape de panourile publicitare, apoi l-a amenințat pe arbitru că-l lovește și a dat doar în minge, după care i-a aplaudat ironic de fanii care-l contestau.

De menționat că Ronaldo a primit „roșu" direct, el având deja un cartonaș galben, încasat pentru proteste în prelungirile primei reprize, după un gol anulat lui Al-Nassr.

Ronaldo are 12 eliminări la echipele de club

În întreaga sa carieră, la club și la echipa națională, Ronaldo mai primise 11 cartonașe roșii, dintre care opt fără a fi precedate de un avertisment: trei în LaLiga, două în Premier League, unul în Cupa Regelui și cel din Ligă, amintit mai sus. La care se adaugă 4 după cumularea a două „galbene". În total, Cristiano Ronaldo a fost eliminat de 12 ori la echipele de club și niciodată la națională!

5trofee a pierdut Cristiano Ronaldo de la transferul său la Al-Nassr, pe 1 ianuarie 2023. Singurul succes repurtat a fost în Cupa Arabiei, o competiție însă cu caracter amical

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Iarba a fost de vină, Pep? „Florentino trebuie să aibă mai multă grijă de gazon!”
REAL MADRID - MANCHESTER CITY 3-3
Iarba a fost de vină, Pep? „Florentino trebuie să aibă mai multă grijă de gazon!”
Alertă galbenă la Paris. Câți jucători riscă să piardă Barcelona pentru retur dacă sunt avertizați diseară!
PSG - BARCELONA
Alertă galbenă la Paris. Câți jucători riscă să piardă Barcelona pentru retur dacă sunt avertizați diseară!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează