INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII PE NAŢIUNI

Carlos prinde turnee finale şi liber de contract! :D Fostul stelist, convocat la Cupa Africii

Carlos va rămîne multă vreme în memoria suporterilor stelişti
Carlos va rămîne multă vreme în memoria suporterilor stelişti

Articol de - Publicat vineri, 06 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2012 13:24

Carlos Fernandes, fostul portar al Stelei, a fost convocat în echipa naţională a Angolei. Aceasta va participa, la sfîrşitul lunii, la Cupa Africii pe Naţiuni.

Goalkeeperul se află la cea de-a doua prezenţă la competiţia africană. Prima oară, a fost convocat în vederea ediţiei din 2010, găzduită chiar de ţara sa de adopţie.

Cunoscut ca un gafeur în timp ce juca pentru Steaua, portarul născut la Kinshasa (RD Congo) din părinţi portughezi a obţinut dreptul de a juca în naţionala Angolei datorită bunicii sale.

Carlos şi-a început cariera de fotbalist ca atacant, însă a fost mutat între buturi din cauza accidentării unui coleg. În 2006, cînd a ajuns în Ghencea pentru a-l înlocui pe Vasili Hamutovski, a devenit primul portughez din istoria Ligii I. El a deschis, practic, drumul altor zeci de lusitani care au jucat în primul eşalon românesc.

S-a despărţit de Steaua cu scandal, patronul Gigi Becali declarînd în presă că ar fi dispus să dea şi bani pentru a scăpa de acesta. Memorabile rămîn greşelile lui Carlos din meciurile cu CFR Cluj, Rapid, Middlesbrough, Lyon sau Real Madrid. Vezi aici o colecţie cu bîlbele angolezului!

După plecarea din România, a mai jucat la Boavista, Foolad (Iran), Rio Ave, iar ultima oară în Turcia, la Bucaspor.

Pînă acum, analizînd cele 10 loturi definitivate de la Cupa Africii pe Naţiuni, Carlos Fernandes este singurul fotbalist liber de contract care va juca la competiţia din Guineea Ecuatorială şi Gabon!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
costeaua
costeaua  •  06 Ianuarie 2012, 17:20

Tot respectul ..A facut el gafe ..dar sa nu uitam ca tot datorita lui am ajuns si pana in semifinale ...dar asa sunt romanii( cand esti bun te pupa in fund) cand gresesti te fac piftie ...Mentalitatea romanului !!!

skrilla
skrilla  •  06 Ianuarie 2012, 14:36

Adevarul e ca a facut unele gafe inpardonabile,dar are si parade memorabile.

superstar20
superstar20  •  06 Ianuarie 2012, 13:53

Mi-e dor de nebunul asta... In ceea ce priveste vestiarul,el a fost foarte important pentru Steaua in toata acea campanie pentru cupa Uefa.Si-a facut treaba si pe teren in unele meciuri dar in alte meciuri ne-a distrus.Totusi mi-ar place sa il revad la Steaua,intr-o functie de conducere sau ceva gen team manager ..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează