INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA

Cartonaş roşu pentru crimă! » Soţia unui arbitru ucis pe teren dintr-un pumn l-a ”eliminat” pe jucătorul asasin la tribunal

Kris Bieniewicz arată cartonaşul roşu la tribunal, în timp ce vinovatul e luat de poliţişti din sală
Kris Bieniewicz arată cartonaşul roşu la tribunal, în timp ce vinovatul e luat de poliţişti din sală

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 16 martie 2015 00:53

Bassel Saad, 36 de ani, libanez care trăia în SUA din 2000, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru omor din culpă. "Îi dau lui Bassel Saad acest cartonaş roşu pe care îl merita din 29 iunie 2014", a spus soţia arbitrului dintr-o ligă regională americană.

Totul a plecat de la un simplu cartonaş galben. Pe 29 iunie 2014, într-o duminică dimineaţa în Michigan Soccer League, un arbitru a avertizat un jucător la un meci din regiunea Detroit. Arbitrul era John Bieniewicz, 44 de ani, tatăl a doi copii, fotbalistul era Bassel Saad, 36 de ani, tatăl a trei copii.

N-a mai putut fi resuscitat
În acel moment, Saad l-a înjurat pe "central", care se pregătea să-l elimine. N-a mai avut vreme. În timp ce acesta îşi ducea mîna la buzunar să scoată cartonaşul roşu, libanezul, un mecanic auto din Dearborn ce trăia de 15 ani în SUA, l-a lovit. Un singur pumn. Arbitrul a căzut într-o comă profundă. Toate încercările de resuscitare n-au avut efect. Două zile mai tîrziu, s-a stins la spital.

Va fi deportat
"Sper să mă iertaţi într-o zi pentru ce v-am făcut" a fost mesajul lui Saad. Dar nu putea scăpa. Vineri, 13 martie, judecătorul Curţii din Detroit a anunţat sentinţa: omor din culpă, 8 ani de închisoare fermă, amendă de 9.265 de dolari, bani plătiţi familiei victimei pentru înmormîntare. Şi va fi deportat după ispăşirea pedepsei.

"Prea puţin, opt ani"
După pronunţarea sentinţei, Kris, soţia lui John Bieniewicz, l-a eliminat ea pe vinovat. "Îi dau lui Bassel Saad acest cartonaş roşu pe care îl merita din 29 iunie 2014", a spus ea în sala de judecată. "Opt ani în spatele gratiilor înseamnă prea puţin. În ochii mei, aceasta a fost o crimă cu sînge rece. Aşa va rămîne".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează