INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

Căutăm selecționer, trimiteți mail! Federația Belgiană face casting de antrenori pentru a-l înlocui pe Wilmots

Marcello Lippi a fost în cărți și pentru a-l înlocui pe Antonio Conte la squadra azzurra // FOTO Guliver/GettyImages
Marcello Lippi a fost în cărți și pentru a-l înlocui pe Antonio Conte la squadra azzurra // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 20 iulie 2016 00:00

După demiterea lui Wilmots, federația din Bruxelles a lansat un casting pe site-ul oficial. Se cere un profil explicit, atestat de rezultate, deadline-ul fixat fiind pe 31 iulie.

Belgienii trag cu ochiul la FRF, inspirându-se, probabil, din strategia adoptată de Burleanu pentru alegerea selecționerului. Succesorul lui Marc Wilmots, concediat după eliminarea "dracilor roșii" în "sferturile" CE, va rezulta în urma unui casting lansat pe site-ul oficial de forul din Bruxelles, cu dată limită 31 iulie. Candidații care satisfac exigențele belgienilor sunt invitați să trimită un mail!

Manager cu experiență: Lippi?

Potrivit La Derniere Heure, profilul cerut e clar și caracteristicile noului tehnician trebuie detaliate în nota redactată: "Experiență, să fi obținut rezultate în fotbalul mondial, să dețină atestate pentru cunoștințele tactice și capacitatea de a transfera jucători de top și pentru a lucra cu experți de vârf. Să fie un bun comunicator, să se adapteze activității într-o organizație, în colaborare cu o structură comercială, financiară și managerială. Iar dacă vă încadrați, nu ezitați să ne contactați".

Între aspiranți apare Marcello Lippi, fost campion mondial cu Italia și ex-Guangzhou Evergrande. Liber din februarie 2015, s-ar încadra și în buget, singurul dubiu fiind vârsta, 68 de ani împliniți.

Blanc neinteresat, Rudi Garcia ezită

Și trei francezi au fost luați în calcul. Blanc nu e interesat, preferând tot o echipă de club după ce revine din vacanță. Rudi Garcia, liber după despărțirea de AS Roma, nu refuză ideea, îsnă ezită să dea un răspuns. Iar Alain Perrin, ultima oară selecționer al Chinei, este cam ieșit din circuit.

9selecționeri din cei 24 prezenți la CE 2016 au fost schimbați după turneul final. Wilmots, Conte, Sluțki, Del Bosque, Fomenko, Hodgson, Vrba, Iordănescu și Hamren

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează