INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Cavani are Napoli la picioarele sale » "Trimisul Domnului"

Articol de - Publicat joi, 14 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2011 18:59

Idolatrizat în oraşul de la poalele Vezuviului ca Maradona odinioară, atacantul uruguayan susţine că datorează totul Divinităţii

Tifosii napoletani i-au dăruit un tort de 20 de kilograme după "tripla" din recentul 4-3 cu Lazio. Iar dacă ar fi după bannerul pe care-l afişează la fiecare partidă, l-ar sanctifica imediat. Nu, nu e vorba despre Maradona, ci despre primul jucător care le-a cucerit inimile de la Diego încoace: Edinson Cavani.

"Sportivii lui Cristos"
"Isus e la originea tuturor alegerilor mele. A fost voinţa lui să vin pe San Paolo". Aşa li s-a prezentat atacantul în vîrstă de 24 de ani acum nouă luni, după transferul de la Palermo. Membru din 2007 al Bisericii de sorginte penticostală "Sportivii lui Cristos", Cavani e divinizat la Napoli nu doar pentru ceea ce arată pe teren, ci şi datorită stilului de viaţă, total opus celui al lui Maradona.

Îngheţata de la 4 ani
Apariţiilor mondene, internaţionalul uruguayan le preferă un chat pe sofaua din sufrageria vilei sale de două etaje, în faţa unei felii de tort făcut de soţie, Maria Soledad. Iar din 22 martie, de cînd i s-a născut primul urmaş, Bautista, e şi mai motivat să ajungă repede acasă după meciuri.

Cultul pentru familie e moştenire de la părinţi: "Făceam totul împreună. Mi-au fost aproape nu doar în copilărie, ci şi apoi, de-a lungul carierei. Mi-aduc aminte că la primii paşi în fotbal, pe la patru ani, le căutam privirea în tribună şi aşteptam aplauzele lor cînd marcam un gol. După, primeam cîte-o îngheţată pentru fiecare reuşită".

"Diego e unic"
Cavani are astăzi mult mai mult decît aplauzele apropiaţilor. Are un întreg oraş la picioare, exact ca Maradona odinioară. Dar el nu vrea să fie comparat cu "El Pibe D'Oro": "Diego e unic. E un jucător imposibil de imitat şi un adevărat idol pentru Napoli. Eu sînt mai modest. Îmi doresc să dau totul pentru echipă şi să las o amintire frumoasă în istoria clubului".

6,61 e media notelor lui Cavani în Gazzetta dello Sport. Cea mai mare din Serie A

38 de goluri a înscris Cavani pînă acum în acest sezon: 25 în campionat, 7 în Europa League şi 6 pentru "naţionala" Uruguayului

3 e numărul "tripletelor" reuşite de Cavani în acest sezon din Serie A, la care se adaugă una în Europa League

1,8 milioane de euro e salariul anual net al urguayanului la napoletani

5 milioane de euro a dat Napoli ca să-l împrumute pe Cavani de la Palermo. În vară trebuie să plătească încă 12 milioane dacă-l ia definitiv

"Ucigaşul" Stelei!
De Cavani se leagă eliminarea Stelei din actuala ediţie a Europa League. În prima întîlnire din faza grupelor, la Bucureşti (3-3), a egalat la trei în al optulea minut de prelungiri dictat de "centralul" Borski. Iar la returul de pe San Paolo (0-1), decisiv pentru calificare, a marcat golul victoriei în ultimul minut de joc!

A scris o carte
Recent, Cavani a scris şi-o carte: "Ceea ce am în inimă - viaţă, fotbal şi credinţă". Are 86 de pagini, e deja în librăriile din Italia, preţ 16 euro, şi e prefaţată de brazilianul Kaka. "Este o poveste despre viaţă şi despre raportul unui sportiv cu Dumnezeu", scrie mijlocaşul lui Real Madrid.

"Coleg" cu Kaka
În cadrul bisericii "Sportivii lui Cristos", printre cei care împărtăşesc credinţa lui Cavani s-au regăsit de-a lungul timpului şi alte nume mari din sportul mondial. Fotbalişti precum Kaka, Lucio, Ze Roberto, Alemao, Falcao ori Taffarel, fostul campion mondial de Formula 1 Ayrton Senna, celebrul boxer George Foreman sau baschetbalistul Dwight Howard.


8 sînt golurile marcate de atacantul lui Napoli începînd din minutul 74 şi pînă la final de meci

12 victorii a obţinut Napoli în partidele în care a marcat uruguayanul

6 e numărul paselor decisive date de atacantul în vîrstă de 24 de ani colegilor săi

 

"E printre cei mari"
Massimo Pedrazzini a lucrat 6 luni cu Edinson, în 2009, cînd i-a fost secund lui Zenga la Palermo. "O mare personalitate Cavani, un om care ştie ce vrea şi care are o încredere în el extraordinară", l-a descris antrenorul, adăugînd: "La pregătire e sută la sută implicat, iar în meciuri progresează mereu. La Napoli a devenit un simbol, la fel de iubit de fani ca Maradona". Pedrazzini a încheiat: "L-am văzut în ultima vreme. Cînd îţi iese o super execuţie o dată, e întîmplare. Dacă se întîmplă de două ori, eşti fotbalist. Dacă se tot repetă, eşti printre cei mari".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
teleghidat
teleghidat  •  14 Aprilie 2011, 10:39

super atacant

Vezi toate comentariile (1)
Comentează