INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Cazul ”Rolex” » După preşedintele Honess, şi Rummenigge e în vizorul autorităţilor

Articol de - Publicat duminica, 28 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 27 aprilie 2013 22:24

Directorul executiv al clubului n-a declarat două ceasuri la vamă, în februarie, la întoarcerea din Qatar.

Săptămînă în alb şi negru la Bayern. Triumful cu Barcelona, în prima manşă a semifinalelor Ligii (4-0), şi achiziţionarea lui Gotze (Dortmund) au fost "sabotate" de responsabilii clubului.

Dacă ştirea că preşedintele Uli Honess s-a autodenunţat Fiscului ca evazionist a ţinut luni prima pagină a ziarelor, ieri a venit rîndul directorului executiv Karl-Heinz Rummenigge, 57 de ani, să facă valuri în presă.

Motivul? Două ceasuri Rolex. Fostul international le-a primit în februarie, în Qatar, la o reuniune a Organizaţiei Cluburilor din Europa. Însă la întoarcerea acasă nu le-a declarat vameşilor. "N-am ştiut că trebuie plătite taxe şi cînd e vorba de cadouri", a explicat Rummenigge. Greşit! Potrivit legislaţiei germane, tot ceea ce depăşeşte 450 de euro ca valoare se impozitează. Inclusiv darurile.

Autorităţile îl suspectează pe Rummenigge de tentativă de evaziune şi-au demarat împotriva lui o procedură preliminară. Numai că, spre deosebire de Honess, care n-a declarat vreo 20 de milioane de euro, el ar putea scăpa ieftin. Oricum, a anunţat că va dona cele două ceasuri în scopuri caritabile.

2.500 de euro costă cel mai ieftin model de Rolex, "Datejust". Cele mai scumpe depăşesc 75.000

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  28 Aprilie 2013, 12:46
Postat de vladb9 pe 28 Aprilie 2013, 02:45

pai tu crezi ca germania e tinutul perfectiunii?pacat de dormund care au nenorocito astia de la bayern.si-au batut joc de munca lui klopp.o echipa facuta de el de la A la Z

cu ce a nenorocit-o bayern?ca la luat pe gotze?e deja cunoscut faptul ca bayern cumpara cam tot ce e mai bun din germania,si pana acum nu a murit nimeni din cauza asta.bvb mai mereu a crescut jucatori si apoi ia vandut...deci vor supravietui si fara gotze,ca despre lewandowski deocamdata nu sant decat vorbe.

c69c
c69c  •  28 Aprilie 2013, 09:03

Hai ca asta cu ceasurile ar face sa se imprastie de ras tot parlamentul Romaniei...si multi alti "oameni de afaceri" imbogatiti pe seama statului..... :-) Mai usor cu comparatiile intre coruptia din Romania si cea din Germania...N-or fi ei perfecti ( e cineva ? )...dar pana la dezastrul de la noi mai sunt sute de ani... de progres din partea noastra.

vladb9
vladb9  •  28 Aprilie 2013, 02:45
Postat de terminatorul2 pe 28 Aprilie 2013, 01:14

Uli să scape ? Inseamnă că şi in Germania se fac aranjamente !!!

pai tu crezi ca germania e tinutul perfectiunii?pacat de dormund care au nenorocito astia de la bayern.si-au batut joc de munca lui klopp.o echipa facuta de el de la A la Z

Vezi toate comentariile (4)
Comentează