INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cel mai aşteptat meci al lumii decriptat de Gică Craioveanu: "Dacă Real ucide jocul, va pierde!"

Casillas şi Pepe încearcă să reziste energiei lui Alexis, chilianul din atacul Barcelonei. +4   FOTO
Casillas şi Pepe încearcă să reziste energiei lui Alexis, chilianul din atacul Barcelonei.

Articol de - Publicat sambata, 21 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 21 aprilie 2012 14:20

Gică ştie care e şansa Madridului azi: "Să atace. Aşa, ar putea chiar să cîştige". Totuşi, avertismentul: "Cu Messi în formă, nimeni nu-i rezistă Barcei".

Luminile se aprind pe Camp Nou şi în toată lumea. Nimeni nu vrea să piardă cel mai aşteptat El Clasico din ultimul timp. Un Barca - Real de foc în La Liga, derby ce poate decide un campionat nebun, în care liderul din Madrid a avut 10 puncte avans pe 10 martie, pierzînd de atunci 6 puncte, în numai 21 de zile, în cursa spre trofeu cu marea rivală blaugrana.

Dacă bate azi, emblema Catalunyei se apropie la numai o lungime de locul 1. Dacă învinge echipa blanco, atunci Mourinho poate sărbători primul său titlu din Spania. La şapte puncte distanţă, cu 4 etape înainte de sfîrşit, ar fi aproape imposibil să mai piardă campionatul.

Şi cine ar putea comenta mai bine acest supermeci decît Gică Craioveanu, cel care trăieşte în Spania şi care respiră în ritmul fotbalului iberic, descifrînd deja secretul El Clasico?

400.000 de cereri de bilete

- Gică, de ce sîntem înnebuniţi după Barca - Real?
- Pentru că este absolutul în fotbal. Pentru că e spectacol, pentru că e o atmosferă extraordinară, pentru că joacă 13-14 campioni mondiali, pentru că se duelează Messi şi Cristiano Ronaldo, cei mai buni fotbalişti din lume. Iată de ce iubim la nebunie El Clasico! Să-ţi dau trei detalii despre meci.

- Ascult.
- Au fost 400.000 de cereri de bilete, de patru ori mai mult decît capacitatea stadionului. Cel mai prost bilet a fost 1.200 de euro pe piaţa neagră, şi unde?, la cucurigu, la al patrulea inel de pe Camp Nou, de pe ultimele rînduri nu distingi decît culorile echipamentelor. Şi vor fi aproape 800 de ziarişti.

"Madridul e unic cînd atacă"

- Cum va fi meciul acum?
- Barca e favorită. De ce? Fiindcă, în Clasico, Real parcă suferă un colaps mental în ultima vreme şi asta din vina lui Mourinho. E la cel mai puternic club, are jucători de vis şi totuşi îi aşază 8-9 în spatele mingii.

- Ce ar trebui să facă Real?
- Să nu ucidă meciul! Dacă se închide iarăşi cu 3 oameni în faţa apărării, pierde! Trebuie să atace! Madridul e unic cînd atacă, vertical, în mare viteză, aşa cum s-a întîmplat contra Valenciei, pe 8 aprilie. A fost 0-0, dar a făcut o partidă ofensivă minunată. Dacă joacă astfel, va crea probleme mari Barcelonei, ar putea să şi cîştige! Însă totul depinde în El Clasico de Messi.

"Nu te poţi plictisi de Barca"

- De ce numai de el?
- Cînd Messi e în zi normală, adică aproape de perfecţiune, şi avînd o trupă excelentă în spate, nimeni nu-i rezistă. Nici mama lui Real!

- Dar dacă Messi nu e în formă şi nu mai marchează, Barca are dificultăţi.
- Eroarea, una dintre puţinele la această superechipă, este că toţi coechipierii îl caută cu pase pe Messi. Şi dacă Leo nu atinge nivelul maxim, jocul nu mai e la fel de performant.

- Ar mai fi ceva. Încearcă să intre cu mingea în poartă.
- Corect. Caută prea mult o finalizare artistică. Uneori, exagerează cu jocul frumos. Şi le lipseşte un vîrf adevărat. Care să primească mingea în careu şi s-o trimită imediat în plasă, fără floricele.

- Mulţi se plîng că s-au plictisit de jocul Barcei.
- E doar invidie. Eu n-o să mă plictisesc niciodată de Barcelona. De Barca nu te poţi plictisi.

"A transformat Realul într-o casă de huligani"

- Messi sau Cristiano azi?
- Messi, clar. Deşi Cristiano s-a maturizat, joacă şi pentru echipă.

- Guardiola sau Mourinho?
- De o sută de mii de ori, Pep. Ştii de ce? Pentru că Mou a făcut prea multe gesturi urîte de cînd a venit în Spania. Şi a transformat cel mai nobil club, Real Madrid, într-o casă a huliganilor! Nu poţi să faci asta, nu ai voie, oricît de mare antrenor ai fi! Nu datorită lui e acest club numărul unu în istoria fotbalului! Acum se ia de Casillas, care ar merita o statuie la Madrid. Unii îl adoră pe Mou. Mie nu-mi place. Şi, să ştii, nici la Real nu e iubit de toţi.

- De cînd a venit Mourinho, din vara lui 2010, Real a avut 29 de jucători eliminaţi!
- Aşa antrenor, aşa echipă!

- Credeai că Real va mai pierde titlul cînd avea zece puncte avans?
- Nooo, nici cei de la Barca nu mai sperau. La Real, şi-au pus singuri piedică, intrînd în această stare de încordare, de nervi întinşi la maximum, stare creată de Mou. De aceea au pierdut şase puncte.

476182-caseta-barcelona-real.jpg

Răstoarnă balanţa?
Dacă învinge diseară în El Clasico, Barcelona ar depăşi-o pe Real în raportul de victorii, aflat în prezent la egalitate, 86-86, în 218 ediţii. Ar fi o premieră pentru catalani în ultimii 80 de ani!

Theodor Jumătate despre "Plăcerea de a critica Barcelona"

90.000 de cartonaşe
Fanii blaugrana au pregătit o coregrafie specială pentru şocul cu Real. Pe Camp Nou vor afişa un mozaic imens din 90.000 de cartonaşe, cu mesajul "Som i serem", adică "Sîntem şi vom fi".

Schimbă sponsorul
Din 2013 Real va purta pe tricouri sigla Fly Emirates. Sponsorul arab va plăti 22 de milioane de euro anual pînă în 2018 plus alte 3 în funcţie de obiective. Cu 10% peste actualul acord cu bwin, dar sub cel al Barcelonei, 30 de milioane pe sezon, de la Qatar Foundation.

DigiSport, 6 ore de transmisie
Derbyului îi vor fi dedicate 6 ore de transmisie la DigiSport 1. Prima emisiune începe la 16:30 şi va fi moderată de Bogdan Socol. Avancronica va fi făcută de la 19:50 de Ilie Dumitrescu, cu informaţiile oferite din Barcelona de comentatorii Andrei Niculescu şi George Dobre. Maratonul se va încheia la miezul nopţii.

"Leo solidar, Cristiano egoist"
Experţii în psihologie îl laudă pe Messi şi îl critică pe Ronaldo. "Leo e umil, transmite mai multă solidaritate. E artist, creează capodopere. Diferenţa e că-i unic", zice Pep Mari. Joshe Abando completează: "Cristiano e egoist. Dacă întreabă oglinda cine-i mai chipeş, i se răspunde mereu «Messi»".

476180-messi-ronaldo-caseta.jpg

"Cînd Messi e în zi normală, adică aproape de perfecţiune, şi avînd o trupă excelentă în spate, nimeni nu-i rezistă Barcelonei. Nici mama lui Real!" (Gică Craioveanu)

"Mourinho a făcut prea multe gesturi urîte de cînd a venit în Spania. Şi a transformat cel mai nobil club, Real Madrid, într-o casă de huligani!" (Gică Craioveanu)

"Nimeni n-a reuşit vreodată, în istoria Ligii, să recupereze zece puncte în duelul cu Real Madrid" (Pep Guardiola, antrenor Barcelona)

"Nu vom schimba nimic în maniera de joc. Vom face tot posibilul ca să atacăm şi să cîştigăm" (Aitor Karanka, secund Real Madrid)

476179-guardiola-mourinho-caseta.jpg

400 de milioane de telespectatori din întreaga lume vor urmări în direct al 219-lea El Clasico

34 de camere, dintre care nouă 3D, vor asigura transmisia marelui derby Barca - Real Madrid

9 formule de echipă a folosit Mourinho la Real Madrid în cele 10 El Clasico contra Barcelonei

54 de meciuri fără înfrîngere acasă (47 de victorii şi 7 egaluri) are Barca în toate competiţiile. Ultima echipă care a învins pe Camp Nou e Hercules, 2-0 în septembrie 2010

57 de victorii şi două remize are Real în 59 de meciuri din La Liga în care a dat gol Ronaldo

32 de prezenţe în El Clasico va bifa diseară Xavi, doborînd recordul catalan deţinut de Segarra

Linia de clasament
1. Real Madrid 33 27 4 2 107-29 85p
2. Barcelona 33 25 6 2 96-24 81p

476181-meciuri.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
broascabr
broascabr  •  22 Aprilie 2012, 00:37

real este campioana.sper sa fie si finalul acestei echipe fantastice care nu ar fi trebuit sa aibe parte de arbittri;semifinala cu milan ,gol refuzat milanului,finala jucata, in 70 de minute in superioritate cu arsenal, semifinala castigata naspa cu chelsea,sferturi castigate cu arbitrii cu milan,cam multe intrebari pt cea mai buna echipa a momentului

ildiavolo
ildiavolo  •  21 Aprilie 2012, 23:17
Postat de detoatepttoti pe 21 Aprilie 2012, 23:14

ce mai conteaza...madridul CAMPIONI pe camp nou...mai frumos nici ca se putea :D !!!!!!

Corect. Insa cireasa de pe tort ar fi sa se califice Chelsea :))))))

detoatepttoti
detoatepttoti  •  21 Aprilie 2012, 23:14
Postat de ildiavolo pe 21 Aprilie 2012, 23:12

Da da :))))) Unde o fi tello? :))))))))))))))))))))))

ce mai conteaza...madridul CAMPIONI pe camp nou...mai frumos nici ca se putea :D !!!!!!

Vezi toate comentariile (76)
Comentează