INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Cel mai scump David » PSG l-a transferat pe fundaşul David Luiz de la Chelsea » Cît a plătit pentru el

David Luiz (în alb), 1,88 m şi 84 kg, intră tare la Verratti în meciul cu PSG din
David Luiz (în alb), 1,88 m şi 84 kg, intră tare la Verratti în meciul cu PSG din "sferturile" Ligii // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 25 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 25 mai 2014 00:52

Nici un apărător n-a costat mai mult ca Luiz! Jucătorul în vîrstă de 27 de ani a semnat pentru 4 sezoane şi un salariu total de 16 milioane.

Parisul e sancţionat şi supravegheat de UEFA în dosarul fair-play-ului financiar, dar poate face un asemenea transfer colosal. Avea voie să cumpere un jucător cu maximum 60 de milioane E fără să fie obligat să vîndă. L-a luat chiar înainte de Mondial.

David Luiz, 49,5 milioane, stoperul lui Chelsea, a devenit cel mai scump apărător din istorie. Cu el, PSG are acum cuplul de fundaşi centrali al Braziliei: Luiz - Thiago Silva, pentru care a plătit 91,5 milioane!

"Merci Chelsea pentru trei ani şi jumătate extraordinari. Sînt pregătit pentru noua provocare. Allez Paris!" a fost mesajul lui David pe Twitter. Ibrahimovici a completat: "Încă un monstru în defensiva lui PSG".

Top 5 fundaşi
1. David Luiz 49,5*
2. Rio Ferdinand 43,9
3. Thiago Silva 42
4. Thuram 41,5
5. Marquinhos 34,4
* Sumele sînt în milioane de euro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dr.med
dr.med  •  25 Mai 2014, 23:18

Deci Barca il avea pe lista pe D.LUIZ.A ramas cu lista.Dupa chifla numita Neymar,nu mai sunt in stare sa decarteze sume mari pe superjucatori.Raman,incet-incet,doar cu numele si faima.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează