INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA - FRANȚA 2-0

Cercul solidarității » Wembley-ul a fost nucleul fotbalului european împotriva terorii instaurate pe continent

Două echipe, 46 de jucători, un stadion și două națiuni unite în fața terorii care persecută fotbalul // Foto: Reuters
Două echipe, 46 de jucători, un stadion și două națiuni unite în fața terorii care persecută fotbalul // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2015 00:00

Arena londoneză a omagiat victimele atentatelor de la Paris. Flori, aplauze, Marseilleza cîntată la unison de englezi și francezi și 46 de jucători fraternizînd emoționant la centru.

Un Clasic al fotbalului european, cu multiple semnificații extrasportive, s-a transformat aseară, în templul Wembley, într-un meci unic.

Anglia - Franța a fost showul solidarității împotriva terorii și a fricii propagate pe tot continentul, după atentatele atroce de vineri seară, de la Paris. Branduită în albastru-alb-roșu, arena londoneză, departe de a fi plină, s-a inundat de emoție înaintea startului.

Prințul William împreună cu cei doi selecționeri, Roy Hodgson și Didier Deschamps, au așezat buchete de flori la intrarea formațiilor în teren. După care, punctul culminant al serii. Intonarea la unison a Marseillezei, precedată de un "God Save The Queen" în surdină.

Cu versurile afișate pe cele 2 tabele, 71.223 de voci, inclusiv a premierului David Cameron și a primarului Londrei, Boris Johnson, au făcut să vibreze impresionant tot stadionul. Apoi, din nou liniștea a pus stăpînire, la minutul de reculegere, în care cei 46 de jucători din loturi s-au amestecat mînă în mînă, la centru.

S-a rupt seria Franței!

Pe teren, Anglia a fost superioară și a frînt lanțul de 5 victorii a "cocoșului galic": 2-0 fără emoții.

Scorul primei părți, dominate de gazde, a fost stabilit de Dele Alli, 19 ani, titular în premieră. Șut la păianjen din 23 de metri al puștiului de la Tottenham, primul gol în "naționala" Angliei!

Imediat după pauză, Rooney a dublat scorul din pasa lui Sterling. A 51-a reușită a căpitanului Albionului. Martial a ratat cea mai mare ocazie franceză, șutînd în portarul de rezervă Butland.

"Multă lume și-a concentrat atenția la Londra, dat fiind că alte două amicale s-au anulat. A fost un meci ca un show de solidaritate și rezistență"
Roy Hodgson, selecționer Anglia

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  18 Noiembrie 2015, 12:04

Romanii nu-si cunosc propriul imn, dar sa mai cante si Marseilleza.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează