INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER MILANO

Chivu a aflat ce vrea Benitez de la Inter » Posesie spaniolă şi tactică italiană

Articol de - Publicat miercuri, 14 iulie 2010 00:00

Tehnicianul spaniol l-ar păstra în flancul stîng al apărării pe român, care deocamdată nu-l are rival pe post decît pe veteranul Javier Zanetti.

A doua zi după finala Mondialului, Chivu a spus adio vacanţei şi s-a întors la Milano. Luni a luat primul contact cu Rafa Benitez şi ieri căpitanul "naţionalei" a făcut prima şedinţă de pregătire sub comanda noului antrenor al Interului. Fundaşul român a avut şi prilejul să discute cu succesorul lui Mourinho şi să descopere ideile şi schimbările gîndite de spaniol. Din semnalele primite, Cristi a înţeles că pleacă titular, fiindu-i preferat lui Zanetti pe stînga.

1. Proiect nou. Chivu a aflat că vor fi diferenţe faţă de sezonul trecut pentru că Benitez nu seamănă deloc cu "The Special One". Începînd cu antrenamentele care pun accent mai mare pe lucrul fără minge la sală ("însă nu mai mult de 20%") şi folosirea unor aparate noi. Benitez vrea să umble chiar şi la recuperarea accidentaţilor, solicitînd schimbări structurale. "Mentalitatea va fi aceeaşi. Doresc să cîştigăm din prima zi şi jucătorii vor mai multe trofee".

2. Nu va mai fi manager, ca la Liverpool. Obişnuit cu Mourinho, care se ocupa de tot la echipă, Cristi va avea în Benitez doar un antrenor. Rafa îşi va aloca timp destul ca să-şi cunoască jucătorii, să vorbească şi să stea cu ei în teren şi să afle care sînt mentalitatea şi problemele fiecăruia. "De transferuri se vor ocupa doar Moratti şi Branca", explică spaniolul.

3. Va schimba stilul, nu sistemul. Benitez va păstra 4-2-3-1-ul lui Mourinho, pe care l-a folosit la Liverpool. Dar va pune amprentă spaniolă: "Voi combina fotbalul care pune preţ pe posesia balonului şi calităţile individuale cu tactica italiană. O să aleg în funcţie de jucători".

Cere salariu mai mare
Profitînd de sezonul remarcabil, cu succese în toate competiţiile, şi de interesul discret manifestat de Real Madrid, Chivu încearcă să-şi renegocieze contractul. Potrivit "SkySport", fostul agent Giovanni Becali, plecat de luni în Italia, vrea să ceară prelungirea cu încă un an a înţelegerii scadente în 2012, însă şi o mărire a salariului. Căpitanul "naţionalei", care s-a transferat de la AS Roma în 2007, cîştigă în prezent la Inter 5,1 milioane de euro pe sezon.

Mascherano, cap de listă
Benitez nu se grăbeşte cu achiziţiile, "pentru că în anii cu Mondiale, lucrurile se mişcă mai lent". Antrenorul are pe listă cel puţin cîte o întărire în fiecare compartiment. Începînd cu Mascherano, fostul elev de la Liverpool, "cu care Cambiasso s-ar acomoda foarte uşor  la închidere". Apoi, ţinteşte un atacant, prima opţiune fiind uruguayanul Cavani, pe care îl curtează din Anglia. S-a gîndit şi la un stoper, cu varianta Sagna, la un fundaş stînga, Bale, Vargas sau Ashley Cole, şi nu renunţă la visul interzis de a lucra cu Gerrard şi în Serie A.

"Prima problemă o am cu maşina. Cînd m-am suit prima dată, nu am reuşit să găsesc volanul!"
RAFA BENITEZ

"Trebuie să descoperim aerul condiţionat, altfel facem saună la conferinţele de presă"
RAFA BENITEZ

"Nu mă comparaţi cu Mourinho. Sîntem diferiţi, numai mentalitatea e aceeaşi: vrem să cîştigăm"

RAFA BENITEZ

CUM ARATĂ INTER ACUM
Julio Cesar (Castelazzi) - Maicon (Santon) - Lucio (Cordoba), Samuel (Materazzi), Chivu (J. Zanetti) - J. Zanetti (Stankovici), Cambiasso (Thiago Motta) - Pandev (Balotelli), Sneijder (Coutinho), Eto'o (Biabiany) - D. Milito (Suazo)

SPANIA
Loviturile Villa şi Di Maria
Barcelona şi Real Madrid şi-au asigurat un nume înaintea Mondialului. Campioana l-a adus pe golgeterul David Villa şi s-a dispensat întîi de Yaya Toure şi, în criză de lichidităţi, de Cigrinsky, pregătind lovitura Fabregas. Mourinho şi-a luat la Real doar o extremă, pe Di Maria, din lista de obiective, Canales fiind cumpărat înaintea venirii sale. Valencia a vîndut trei jucători cu 78 de milioane de euro, înlocuindu-i pe Villa şi Silva, cu Soldado şi Mehmet Topal.

ANGLIA
City domină iarăşi piaţa
Regina transferurilor din Premier League rămîne Manchester City. Roberto Mancini a şi cheltuit 66,5 milioane de euro pentru trei jucători de la Mondial, David Silva, Yaya Toure şi Jerome Boateng. Şi rivala United s-a mişcat în mercato, aducînd 2 tineri de perspectivă, Smalling şi Hernandez. La fel a procedat Arsenal cu fundaşul francez Koscielny, în timp ce campioana Chelsea i-a luat pe israelianul Benayoun şi pe un tînăr ceh, Kalas, de la Sigma.

ITALIA
Doar Juventus s-a mişcat
Cea mai grăbită în mercato e noua echipă a lui Del Neri. Juventus a transferat cîte un jucător pe compartiment, cheltuind deja 36 de milioane de euro pe portarul Storari, fundaşul Bonucci şi extremele Pepe şi Jorge Martinez. Campioana Inter nu se poate lăuda decît cu Biabiany (Parma) şi Coutinho (Vasco). Milan riscă să-l piardă pe Ronaldinho, ce ar accepta şi jumătate din salariul actual ca să plece la Flamengo, iar Roma s-a completat cu Adriano.

GERMANIA
Kjaer s-a făcut "lup"
Prinşi cu Mondialul, nemţii nu s-au concentrat pe transferuri. Wolfsburg s-a şi orientat la încă un italian (pe filiera Palermo), danezul Kjaer, şi la internaţionalul german Friedrich. Dacă Bayern e în stand-by, Bremen l-a adus pe Arnautovici (Inter) cu 6,2 milioane de euro, Stuttgart a dat 7,3 milioane pentru Molinaro şi Niedermayer, iar Dortmund 4,5 milioane pe R. Lewandowski (Lech Poznan). Să nu uităm mutarea de 2,5 milioane a rapidistului Ioniţă la Koln.

FRANŢA
Bani puţini, mutări slabe
Hexagonul e a fi cel mai calm mercato. Pînă acum, cea mai scumpă achiziţie a făcut-o Rennes, 6,5 milioane pentru vîrful columbian Montano (Montpellier). Campioana Marseille a plătit 6 milioane de euro pe fundaşul dreapta spaniol Azpilicueta (20 de ani) de la Osasuna, aceeaşi sumă fiind cheltuită de Lyon pentru atacantul Briand de la Rennes. Singurul român din Ligue 1, Daniel Niculae, s-a mutat la Monaco de la Auxerre, ce l-a înlocuit cu Le Tallec.

Principalele mutări ale verii
Jucător    De la    La    Sumă*
Villa    Valencia    Barcelona    40
David Silva    Valencia    Man. City    30
Di Maria    Benfica    Real Madrid    25
Yaya Toure    Barcelona    Man. City    24
Bonucci    Bari    Juventus    15,5
Cigrinsky    Barcelona    Şahtior    15
J. Boateng    Hamburg    Man. City    12,5
Koscielny    Lorient    Arsenal    12,5
Martinez    Catania    Juventus    12
Kjaer    Palermo    Wolfsburg    12
Hernandez    Guadalajara    Man. United    10
Sandro    Internacional    Tottenham    10
Soldado    Getafe    Valencia    10
Tosici    Man. United    ŢSKA Moscova    9,5
Martins    Wolfsburg    Rubin Kazan    9
Floccari    Genoa    Lazio    8,5
D'Agostino    Udinese    Fiorentina    8,5
Zigici    Valencia    Birmingham    8
Smalling    Fulham    Man. United    8
Quaresma    Inter    Beşiktaş    7,3
Benayoun    Liverpool    Chelsea    7
* Toate cifrele sînt exprimate în milioane de euro

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează