INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

UPDATE Acuzații GRAVE la adresa antrenorului lui PSG! Ar fi cerut: „Nu putem avea atâția negri și musulmani în echipă” + UPDATE: Prima reacție a celui acuzat

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2023 11:45 / Actualizat miercuri, 12 aprilie 2023 18:57

Julien Fournier, fostul director sportiv al lui Nice, i-a trimis un e-mail proprietarului cu acuzații grave îndreptate împotriva lui Christophe Galtier, la acea vreme antrenorul formației de pe Coasta de Azur, acum pe banca lui PSG. Tehnicianul i-ar fi transmis că echipa noastră nu corespunde cu ceea ce vor oamenii și nici cu ceea ce vreau eu”.

UPDATE, ora 19.00: După ce a fost acuzat de rasism, antrenorul lui PSG a primit 5.000 de apeluri și mesaje, multe fiind amenințări cu moartea. Clubul i-a asigurat protecție. Și lui, și familiei sale.

UPDATE, ora 17.30: Antrenorul lui PSG a reacționat prin avocatul său: „Christophe Galtier a aflat cu stupefacție de aluziile defăimătoare făcute împotriva sa. Respinge cu fermitate acuzațiile de discriminare față de jucătorii pe care i-a avut la Nice”. A anunțat că „va demara o acțiune în justiție”.

UPDATE, ora 14:30: Potrivit RMC Sport, PSG a lansat o anchetă internă după acuzațiile de rasism împotriva antrenorului Christophe Galtier.

Christophe Galtier nu are doar marile probleme ale lui PSG pe cap, urmând să fie probabil demis chiar și în cazul în care cucerește titlul pe Parc des Princes. Antrenorul în vârstă de 56 de ani este în mijlocul unui scandal uriaș în Franța. E acuzat de rasism pentru perioada Nice, sezonul trecut.

Erling Haaland, alte recorduri incredibile: lecție pentru Cristiano Ronaldo! „Cu el, Manchester City poate merge până la capăt în Liga Campionilor”
MANCHESTER CITY
Erling Haaland, alte recorduri incredibile: lecție pentru Cristiano Ronaldo! „Cu el, Manchester City poate merge până la capăt în Liga Campionilor”

„Christophe Galtier nu va mai intra în niciun vestiar, nici în Franța, nici în Europa"

În septembrie 2022, Julien Fournier, fost director sportiv la Nice, spunea la RMC Sport: „De ce m-am certat cu Galtier? Sunt lucruri grave. Sincer, dacă scot la lumină cauza reală a conflictului, Christophe nu va mai intra în niciun vestiar, nici în Franța, nici în Europa. Se leagă indirect de fotbal, sunt lucruri care m-au afectat profund". Nu a dorit să dezvăluie ce se întâmplase.

La acea vreme, Galtier a replicat enervat: „Cunoscând personajul, nu sunt surprins de maniera în care s-a exprimat. Nu vreau să obosesc într-o dezbatere asupra acestui subiect".

„Christophe Galtier mi-a spus că trebuie să țin cont de realitatea orașului"

Daniel Riolo, jurnalistul de la RMC, a aflat totul. A descoperit un e-mail trimis de Fournier lui Dave Brailsford, directorul Ineos, propriatarul clubului Nice. Și acuzațiile împotriva lui Galtier erau foarte grave.

Riolo a prezentat cel mai important pasaj al textului. „Christophe Galtier a intrat în birou și l-a salutat pe fiul său (n.r. agentul tehnicianului), care tocmai îmi spusese că «puteți verifica împreună cu tata ce v-am zis». Odată plecat fiul, l-am întrebat pe Christophe dacă totul este adevărat. Mi-a răspuns că da și că trebuie să țin cont de realitatea orașului. Concluzia: «Nu putem avea atât de mulți negri și musulmani în echipă»".

„Nu avea niciun argument sportiv, doar religia sau culoarea pielii"

Fournier a continuat în e-mailul său. „Galtier s-a exprimat astfel: «Aseară am fost la restaurant și toată lumea mi-a sărit în cap, zicându-mi că noi avem o echipă de negri. Julien, trebuie să realizezi în ce oraș trăim, iar formația noastră nu corespunde cu ceea ce vor oamenii, cum nu corespunde nici cu ceea ce vreau eu». Nu avea niciun argument sportiv, doar religia sau culoarea pielii".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Erling Haaland, alte recorduri incredibile: lecție pentru Cristiano Ronaldo! „Cu el, Manchester City poate merge până la capăt în Liga Campionilor”

Ce a vrut să spună? Thomas Tuchel, declarație incredibilă după umilința trăită cu Manchester City: „A fost distractiv!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (77)
istet10
istet10  •  14 Aprilie 2023, 21:03
Postat de Dontlookbackwithanger pe 13 Aprilie 2023, 22:54

Cel puțin ei sunt bărbați adevărați,pe cînd tu nu! Lol

Ba, prostule, du-te ba in truda ta! Cu *** tai cu tot.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  14 Aprilie 2023, 02:59
Postat de istet10 pe 13 Aprilie 2023, 20:30

***

Nu ești așa cum îți zice numele deloc,nu? Lol

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  13 Aprilie 2023, 22:54
Postat de istet10 pe 13 Aprilie 2023, 20:33

Barbati adevarati care vor sa se castoreasca cu alti ca ei. Nu?

Cel puțin ei sunt bărbați adevărați,pe cînd tu nu! Lol

Vezi toate comentariile (77)
Comentează