INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Cine ar fi pariat pe ei? » Capul Verde, prima participare, prima calificare în "sferturi"

Articol de - Publicat marti, 29 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 28 ianuarie 2013 22:19

"Rechinii albaştri", cu un selecţioner controlor de zbor, au trimis Marocul acasă! Şi Vasluiul se bucură: Varela, singurul jucător din Liga 1 la CAN, continuă competiţia


Foarte puţini ar fi avut curajul să mizeze pe aceşti jucători exotici din Capul Verde, un arhipelag de 10 insule din Oceanul Atlantic cu 513.000 de locuitori. Chiar dacă eliminaseră Camerunul în preliminarii. Cei care au pariat pe "rechinii albaştri" n-au greşit, dar au suferit cumplit.

Duminică, în minutul 81, la 0-1 cu Angola, erau eliminaţi. Atunci, Fernando Varela, fundaşul Vasluiului, a egalat cu capul. Iar Heldon şi-a calificat echipa în primul minut al prelungirilor! În celălalt meci al grupei, Maroc - Africa de Sud 2-2, maghrebienii eliminaţi!
La sfîrşit, extaz. Varela şi colegii săi au invadat sala de conferinţe, au dansat pe mese şi au cîntat. Iar selecţionerul Lucio Antunes, controlor de zbor, a spus fericit: "Nimic nu se compară cu ce trăim noi acum. Visul continuă". În "sferturi", vor întîlni Ghana.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
dinamo4eva
dinamo4eva  •  29 Ianuarie 2013, 01:24

Varela si-a ridicat cota mult cu turneul asta , a jucat foarte bine .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează