INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cine vine din urmă la FC Barcelona? Echipa secundă e printre codaşe în liga a doua

Barcelona B: de aici ar trebui să apară ”noul Messi, ”noul Xavi”, ”noul Iniesta”
Barcelona B: de aici ar trebui să apară ”noul Messi, ”noul Xavi”, ”noul Iniesta”

Articol de GSP - Publicat luni, 16 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2012 17:24

FC  Barcelona este un exemplu prin modul în care formează şi lansează fotbalişti. Celebrul său centru La Masia a scos constant jucători de calitate, capabili să urce repede la echipa mare. Acum există însă o problemă. Privind un nivel mai jos, Guardiola cu greu poate alege, deoarece puştii de la formaţia secundă nu mai conving.

Deşi unii, gen Dos Santos, Sergi Roberto, Rafinha, Bartra, Deulofeu, au şi experienţe lîngă Messi, Xavi şi ceilalţi, absolut nimeni nu rupe gura tîrgului. Situaţia se răsfrînge automat asupra echipei. Dacă sezonul trecut a terminat liga secundă în plutonul fruntaş, în actuala stagiune Barcelona B se găseşte printre codaşe: abia locul 14 după 20 de etape, cu numai 24 de puncte, 15 sub liderul La Coruna (6 victorii, 6 remize, 8 eşecuri).

Nici atacul nu funcţionează, 30 de goluri marcate, dar nici defensiva, învinsă tot de 30 de ori. Ultimul triumf datează tocmai din 26 noiembrie, 2-1 cu Celta Vigo, de atunci înregistrînd 3 înfrîngeri şi două egaluri.

Antrenorul echipei este Eusebio, cel ce l-a înlocuit în vară pe Luis Enrique, plecat la AS Roma. Fostul mijlocaş ”blaugrana” are justificări: în presezon nu a putut conta pe mulţi dintre jucători, plecaţi la echipa mare ori la CE Under 21, cei achiziţionaţi încă nu s-au adaptat la filozofia clubului, iar juniorii promovaţi nu s-au acomodat la noua categorie. Explicaţiile nu ţin însă de cald. Fiindcă, aşa cum a titrat ”El Mundo Deportivo”, ”situaţia de la filială îngrijorează şi merită mai multă atenţie”.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
2dorr
2dorr  •  16 Ianuarie 2012, 18:44

Messi,Pique,Fabregas,Pedro au 24 de ani Busquets, Sanchez 23 Cuenca, Thiago 20 si lista poate continua pana se retrag astia echipa B mai ruleaza 7 generatii.

miky198
miky198  •  16 Ianuarie 2012, 18:30

Cred ca e o ingrijorare maxima la Barca ca nu merge echipa a doua....hai sa fim seriosi totusi....cu actuala generatie mai pot sa joace minim 4-5 ani fara sa-si faca probleme....si sa castige trofee

giussybaratky23
giussybaratky23  •  16 Ianuarie 2012, 18:15

E printre codase din cauza lui Eusebio Sacristan! Daca ramanea Lucho Enrique erau in primele 3! Si mai e o chestie. In acest sezon, spre deosebire de cel trecut Pep ia mai multi jucatori. Sezonul trecut ii lua doar pe Thiago si foarte rar pe Andreu Fontas. In acest sezon, pe langa ca i-a pierdut pe cei doi amintiti mai sus, ii ia pe Isaac Cuenca, Sergi Roberto, Martin Montoya si Jonathan dos Santos. Daca mai pun ca a plecat Nolito, care era fundamental pt Barca B, a mai plecat si capitanul Victor Vasquez si au fost adusi doar Kiko Femenia, Lobato si epava de la Sevilla B Rodri. Astea toate, plus accidentarea lui Jonathan Soriano au dus la un parcurs extrem de slab.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează