INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Clubul juniorilor care au ucis un asistent era recunoscut pentru violenţe: "Dacă n-aveai 50 de ani, te omoram!"

Un arbitru asistent mai norocos decît Nieuwenhuizen: acesta a scăpat violenţei din fotbal // Foto: Reuters
Un arbitru asistent mai norocos decît Nieuwenhuizen: acesta a scăpat violenţei din fotbal // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 06 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 05 decembrie 2012 21:32

Antrenorul unui alt adversar al lui Nieuw Sloten a fost bătut şi ameninţat de aceiaşi jucători de origine marocană.

Scene de coşmar în orăşelul olandez Almere, la 26 de kilometri de Amsterdam. Cel puţin trei juniori de 15 şi 16 ani ai echipei Nieuw Sloten, de origine marocană, au ucis în bătaie un asistent de 41 de ani pentru simplul motiv că victima greşise mai multe ofsaiduri. Iar fiul arbitrului Richard Nieuwenhuizen, care juca la echipa adversă, Buitenboys, a văzut cum "animalele" îi loveau cu picioarele tatăl căzut la pămînt.

Au refuzat să mai joace
Acest club, Nieuw Sloten, de la periferia Amsterdamului, era o "imagine a violenţei" în fotbalul juvenil batav. Trei exemple prezentate de cotidianul De Telegraaf demonstrează ce se întîmpla aici:

- Mai mulţi părinţi şi-au retras copiii de la NS. "Erau mereu bătăi la antrenamente şi la meciuri, intimidări şi ameninţări la ordinea zilei", povesteşte un tată.

- Un arbitru a cerut federaţiei să nu mai fie delegat la Nieuw Sloten, după ce "am oprit o partidă în care a izbucnit o încăierare generală cu jucători şi părinţi"

- Antrenorul unei rivale a scăpat ca prin minune dintr-o bătaie. "M-au prins, m-au lovit, spunîndu-mi: «Dacă n-aveai peste 50 de ani, te omoram!». Am putut să fug şi am rămas în viaţă. La retur, băieţii din echipa mea au refuzat să mai joace".

Un milion de amatori se opresc
Week-endul viitor, nici un meci nu se va mai disputa la nivelul amatorilor în Olanda. Potrivit De Telegraaf, aproape un milion de jucători vor fi afectaţi de decizia federaţiei batave. Toate partidele din fotbalul profesionist vor fi precedate de un minut de reculegere, arbitrii şi jucătorii urmînd să poarte o banderolă neagră.

"Federaţia olandeză este cea mai vinovată, pentru că au fost mereu rapoarte ale arbitrilor şi plîngeri ale altor echipe împotriva lui Nieuw Sloten. Dar s-a ascuns gunoiul sub covor" (Preşedintele unui club de amatori olandez)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
talpaiadului
talpaiadului  •  06 Decembrie 2012, 16:40
Postat de spivak pe 06 Decembrie 2012, 10:15

De unde ştie Găozeta că arbitrul ”a greşit” la ofsaiduri? Trebuie să înţelegem că nu l-au omorât chiar degeaba??

A analizat Craciunescu fazele litigioase.

dinamir
dinamir  •  06 Decembrie 2012, 14:09
Postat de ovidiu_3003 pe 06 Decembrie 2012, 07:15

Acesti arbitrii trisori trebuiesc omorati ...arabii sunt oameni civilizati ...Ei nu suporta nedreptatea ...Respect musulmani !!!

Mata aia betaa te-a conceput cu vreun araboi de la iei apararea la musulmani?Auzi,arabii,oameni civilizati?!Au civilizato- pe mata aia care stricat preturile prin caminele studentesti?

flaviulucianr
flaviulucianr  •  06 Decembrie 2012, 11:09
Postat de flaviulucianr pe 06 Decembrie 2012, 11:04

Doamne fereste de asa ceva!....in mod normal asemenea monstrii, bestii, animale trebuie exclusi pe viata din fotbal si la o scoala de corectie cu ei, sau chiar inchisoarea juvenila, nu stiu cum sunt legile in Olanda...in plus trebuie luate si alte masuri si impotriva jucatorilor care fac asa ceva si la antrenamente, pentru ca din cauza lor, fotbalul poate pierde o gramada de talente, care se lasa de fotbal din cauza unor asemenea bestii...

am auzit si de la televizor, dar si de la un prieten care traieste pe dincolo, ca marocanii sunt cei mai periculosi in infractiunile grave (bineinteles ca exista si exceptii ca in orice caz), dar ei produc cele mai multe infractiuni grav prin violenta, inclusiv cele de trafic de droguri, prostitutie....albanezi (bineinteles ca exista si in acest caz exceptii)...insa, marocanii si albanezii sunt cunoscuti in intreaga Europa ca cei care savarsesc cele mai multe infractiuni violente, sunt ceii mai periculosi, trebuie evitati pentru ca mai mereu sunt pusi pe harta...oamenii care fac asemenea lucruri nu au nici o treaba cu civilizatia, sunt niste bestii si trebuie izolati

Vezi toate comentariile (8)
Comentează