INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Colecționarul de cartonașe » Nimeni nu-l poate întrece pe Xavi de la numirea sa la FC Barcelona + Ce explicații are

Xavi a fost expulzat de arbitru în meciul Atletico - Barcelona 0-3 / Foto: Imago
Xavi a fost expulzat de arbitru în meciul Atletico - Barcelona 0-3 / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2024 12:14 / Actualizat luni, 18 martie 2024 17:23

Xavi Hernandez (44 de ani) este cel mai indisciplinat antrenor din La Liga. Duminică seară, în derby-ul cu Atletico (3-0), tehnicianul Barcelonei a primit „roșu” direct și a ajuns la două eliminări și 22 de cartonașe galbene în 132 de meciuri! „Pe bancă vorbesc mereu, sunt pasionat, protestez, mă enervez, trăiesc jocul!”, se apără Xavi.

Barcelona a aruncat-o pe Atletico în afara careului de ași din LaLiga, câștigând pe „Civitas Metropolitano" (3-0) derbyul cu Atletico. În pofida victoriei clare, ce păstrează campioana Spaniei la opt puncte în spatele liderului Real Madrid, Xavi Hernandez n-a scăpat fără cartonaș.

De data asta, antrenorul blaugrana a fost mai vocal decât de obicei și l-a obligat pe arbitrul Jose Maria Sanchez Martinez să-l expedieze în tribună.

Momente dramatice în Estudiantes - Boca Juniors » Meciul a fost întrerupt când Javier Altamirano s-a prăbușit pe gazon
Argentina
Momente dramatice în Estudiantes - Boca Juniors » Meciul a fost întrerupt când Javier Altamirano s-a prăbușit pe gazon

Xavi, suspendat la meciurile cu Cadiz și Villarreal

Motivul? A solicitat o lovitură liberă pentru un fault neacordat la Robert Lewandowski și a continuat să protesteze vehement până când l-a înfuriat pe central. Este al doilea „roșu" pe care tehnicianul echipei catalane îl încasează în acest sezon, după cel din partida cu Getafe, de pe 24 februarie, în care Cesar Soto Grado i-a arătat două avertismente.

Ziariștii de la cotidianul Sport i-au ținut evidența cartonașelor și au anunțat că Xavi a ajuns la 22 de „galbene" și două „roșii" în cele 132 de meciuri de când stă pe banca tehnică a Barcelonei. Niciun alt antrenor, luând în considerare perioada de la numirea lui pe 6 noiembrie 2021, nu îl întrece la capitolul indisciplină.

Xavi a fost suspendat la jocurile cu Cádiz și Villarreal. Și și-a egalat deja numărul de eliminări din cariera de jucător al Barcelonei, în 505 partide disputate în LaLiga! Ex-mijlocașul blaugrana a mai primit și 44 de cartonașe galbene.

Xavi: „Sunt pasionat și trăiesc intens jocul”

Cum se apără Xavi de criticile fanilor și ale presei spaniole? „Pe bancă vorbesc mereu, sunt pasionat, protestez, mă enervez, trăiesc jocul... Așa mi-au mers bine lucrurile și e greu de schimbat", mărturisește antrenorul campioanei Spaniei, care și-a anunțat deja plecarea la finele stagiunii. Xavi nu se poate compara cu niciun alt predecesor.

2cartonașe roșii (cu Getafe și Atletico) și nouă galbene (Porto, Atletico, Las Palmas, Barbastro, Bilbao, Villarreal, Granada și din nou Bilbao și Atletico) a încasat Xavi în actuala stagiune la FC Barcelona

Pep Guardiola și-a făcut rost de trei „roșii" și trei „galbene" în patru stagiuni. Nici Tito Vilanova și Gerard „Tata" Martino nu au scăpat nepedepsiți, fiecare având o eliminare pentru proteste dure. Numai asistentul lui Xavi, Òscar Hernández, a încasat mai multe cartonașe roșii (3), cu Atletico, Mallorca și Barbastro!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Spalletti l-a lăsat acasă, după incidentul rasist din Inter - Napoli, în etapa dedicată combaterii rasismului! Ce suspendare riscă!
ITALIA
Spalletti l-a lăsat acasă, după incidentul rasist din Inter - Napoli, în etapa dedicată combaterii rasismului! Ce suspendare riscă!
Atenție, Barcelona! Kylian Mbappe, SHOW la PSG într-un meci cu 8 goluri + două borne impresionante
PSG
Atenție, Barcelona! Kylian Mbappe, SHOW la PSG într-un meci cu 8 goluri + două borne impresionante

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mishu_74
mishu_74  •  18 Martie 2024, 16:04

Xavi a jucat 767 meciuri pentru Barca nu 505. daca greseati cu 5-10 meciuri, hai ca mai mergea, dar 262 e totusi prea mult chiar si pentru mine.

traian_v
traian_v  •  18 Martie 2024, 14:22

Xavi e mic copil pe langa Sumudica !!! Mai are de invatat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează