INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATENTAT

Condamnare URIAȘĂ primită de autorul atacului cu bombă asupra autocarului Borussiei!

Articol de - Publicat marti, 27 noiembrie 2018 20:18

Serghei Wenergold, 29 de ani, autorul atacului cu bombă asupra autocarului Borussiei, a fost condamnat de tribunalul din Dortmund la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

S-a întâmplat pe 11 aprilie 2017, înaintea meciului cu AS Monaco, din turul "sferturilor" Ligii Campionilor. 

El plănuia să decimeze echipa galben-negrilor pentru a face să cadă acțiunile clubului, speculând la bursă pentru a se îmbogăți. A mărturisit că ar fi câștigat 500.000 de euro. 

Wenergold a detonat de la distanță prin telefon 3 dispozitive artizanale care au explodat  la ora locală 19:16, lovind în două locuri bus-ul echipei germane. 

Spaniolul Marc Bartra și polițistul de pe motocicleta care deschidea coloana oficială au fost răniți în acel atac.

Roman Bürki, goalkeeperul elvețian al Borussiei Dortmund, le-a povestit atunci ziariștilor de la Blick clipele de coșmar trăite. 

"De-abia plecaserăm de la hotel. Autocarul a mers o sută de metri, apoi a ieșit pe strada principală și a făcut la dreapta. Atunci am auzit zgomotul exploziei. O explozie enormă", a declarat portarul.

"Într-o fracțiune de secundă după deflagrație, ultimele două geamuri din dreapta-spate s-au spart. Eu eram lângă Bartra, dar pe scaunul dinspre culoar.

O mulțime de cioburi au căzut pe el, l-au lovit instantaneu, n-a mai avut timp să se ferească".

Bürki a completat: "După explozii, toți ne-am aruncat pe burtă. Nu știam ce se mai putea întâmpla. Poliția a venit repede la locul atacului. Suntem toți în stare de șoc".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
cneius
cneius  •  28 Noiembrie 2018, 08:35
Postat de max2009 pe 27 Noiembrie 2018, 22:55

De ce e uriasa?

Fiindca sint 14 ani !

max2009
max2009  •  27 Noiembrie 2018, 22:55

De ce e uriasa?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează