INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Contraofensiva lui Manchester City pentru Bernardo Silva în fața Arabiei Saudite și a lui PSG » Contract nou oferit portughezului

Bernardo Silva e proaspăt câștigător al Ligii Campionilor // Foto: Imago
Bernardo Silva e proaspăt câștigător al Ligii Campionilor // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 25 iunie 2023 18:03 / Actualizat duminica, 25 iunie 2023 18:35

Anul trecut, când au refuzat propunerea de 70 de milioane de euro de la Paris Saint-Germain, Pep Guardiola și conducătorii lui Manchester City i-au promis lui Bernardo Silva (28 de ani) că nu vor sta în calea transferului în acest an. Dar vor să-l păstreze și acum, cu un salariu substanțial mărit de la 9 milioane de euro.

Din 2017 la Manchester City, cumpărat cu 50 de milioane de euro de la AS Monaco, Bernardo Silva a fost mereu unul dintre cei mai buni „cetățeni”, influențând peste 100 de goluri și cucerind pe „Etihad Stadium” nu mai puțin de 14 trofee în șase sezoane. 

Despre el, Pep Guardiola a spus: „Bernardo este unul dintre cei mai valoroși jucători pe care i-am antrenat”.

Bernardo Silva: „Mi-ar plăcea să pornesc într-un nou proiect"

A fost intens curtat în ultimul timp.

  • În 2021, Barcelona a încercat să-l transfere, pentru a acoperi plecarea lui Leo Messi, dar City a refuzat.
  • În 2022, PSG a oferit 70 de milioane de euro în schimbul lui. Încă o dată, Manchester nu a acceptat.

Totuși, susține Sunday Times, anul trecut, conducerea clubului i-ar fi promis jucătorului că nu se va opune unui transfer în 2023.

La 28 de ani, starul portughez voia să plece. „Mi-ar plăcea să pornesc într-un nou proiect”, spunea Silva în ianuarie, pentru cotidianul lusitan Record.

Manchester City a bătut palma cu fotbalistul de 100 de milioane de euro
MANCHESTER CITY
Manchester City a bătut palma cu fotbalistul de 100 de milioane de euro

Emiratele Arabe Unite se luptă cu Arabia Saudită și Qatarul pentru Bernardo Silva

Dar Pep Guardiola nu vrea să-i dea drumul nici acum. City, patronat de miliardarul Mansour Al-Nahyan, vicepremierul Emiratelor Arabe Unite, tocmai a pornit contraofensiva. 

Același Sunday Times anunță: campioana Europei, care a cucerit „tripla” campionat-Cupă-Ligă în 2022-2023, i-a propus un nou contract, cu un salariu substanțial mărit. Momentan, câștigă 9 milioane de euro anual.

„Cetățenii” trebuie să reziste ofertelor uriașe venite de la Paris Saint-Germain (grupare deținută de Autoritatea de Investiții în Sport a Qatarului) și din Arabia Saudită, autoritățile de la Riad licitând pentru Al-Hilal.

114goluri a influențat Bernardo Silva (55 de reușite și 59 de assisturi) în 306 meciuri jucate la Manchester City în toate competițiile

Bernardo Silva e evaluat la 80 de milioane de euro

Bernardo Silva e sub contract cu Manchester City până pe 30 iunie 2025 și are o cotă estimată la 80 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt.de. În 2019, lusitanul valora chiar mai mult: 100 de milioane!

200de meciuri a disputat Bernardo Silva în șase sezoane de Premier League la Manchester City, marcând 33 de goluri și pasând decisiv de 36 de ori

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

E război în Franța » Mama lui Mbappe, pusă la zid după ce a încercat să „fure” un alt star de la PSG

L'Equipe: PSG transferă un fost campion mondial de la Bayern

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează