INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Creierul lui Messi a devenit interes ştiinţific » Cum să decizi într-o fracţiune de secundă

Viteza cerebrală a lui Messi a devenit subiect în medicină
Viteza cerebrală a lui Messi a devenit subiect în medicină

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2012 15:11

Pentru rapiditate şi eficienţă, funcţionarea creierului lui Lionel Messi va servi ca element de bază într-un studiu efectuat de medicul olandez Pieter Medendorp, de la Universitatea Radbond din Nijmegen. Acesta vrea să descopere ”cum se iau decizii într-o fracţiune de secundă şi cum alegi una dintre celelalte variante posibile”.

Studiul este sponsorizat cu 1,5 milioane de euro de Organizaţia de Investigaţii Ştiinţifice din Olanda (NWO), după cum a informat cotidianul batav ”De Gelderlander”. Ulterior, rezultatele vor fi folosite ”pentru a îmbunătăţi, de exemplu, metodele de diagnosticare în medicină, protezele auditive ori cele de menţinere a echilibrului”.

Medendorp a explicat, la rîndul său, că ”în fapt, creiererul nu este un computer, dar e o maşină de probabilităţi. Messi decide într-o clipă dacă aleargă, dacă sare, dacă şutează şi vrem să aflăm cum face asta în capul său. Ce te face să alegi un lucru şi nu altul? Este o chestiune de eficienţă? Sau pentru că organismul primeşte o recompensă? Toată lumea ia decizii inconştient, în special atunci cînd se găseşte în mişcare. Se produce o combinaţie de imagini, forţe şi zgomote. Pe teren, Messi ştie unde să le întîlnească instantaneu pe toate şi în acel moment hotărăşte nu doar cum să scape din marcaj sau unde să se ducă ci şi ce picior foloseşte şi ce să facă el cu mingea”.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (21)
b0gdan_88
b0gdan_88  •  14 Ianuarie 2012, 00:38
Postat de daser pe 13 Ianuarie 2012, 21:44

stupid..

Te-a intrebat cineva ceva???????Atunci gura !!!

daser
daser  •  13 Ianuarie 2012, 21:44

stupid..

b0gdan_88
b0gdan_88  •  13 Ianuarie 2012, 17:56
Postat de redgofcd pe 13 Ianuarie 2012, 17:49

bai neica nimeni, da cine naiba te crezi aici?

Inca ceva pentru fraieri ca tine....daca nu va convine ce se scrie despre Messi, asta-i adevarul NO.1

Vezi toate comentariile (21)
Comentează