INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

PORTUGALIA - OLANDA 1-0 // VIDEO Cristiano Ronaldo, euforic după ce a ieșit golgeterul Ligii Națiunilor: „Ce să fac mai mult? Am entuzisasmul de la 18 ani și mai am mult de jucat”

Cristiano Ronaldo // FOTO: Reuters
Cristiano Ronaldo // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 10 iunie 2019 10:53

Portugalia a învins-o pe Olanda cu 1-0 în ultimul act din Liga Națiunilor, iar Cristiano Ronaldo (34 de ani) visează să prelungească dominaţia lusitanilor în Europa: „Vrem să ne păstrăm titlul în 2020. Cifrele vorbesc pentru mine şi nu mai am nimic de demonstrat, dar echipa noastră poate să mai crească”.

A treia finală la naţională şi al doilea trofeu pentru Ronaldo, din nou fără să înscrie. Un sezon încheiat cu un al treilea trofeu, după titlul şi Supercupa Italiei la Juventus. Golgeterul Final 4 din Liga Naţiunilor a ajuns deja la 30 de titluri în carieră şi, la 34 de ani, încă are poftă să mai numere:

„Cifrele vorbesc pentru mine, nu mai am nimic de demonstrat, după atâtea titluri colective şi individuale, dar eu nu sunt obsedat de trofee. Nu pot minţi, îmi place să le câştig. Nu e niciun sezon în care am jucat rău şi acesta a fost bun. Ce aş putea face mai mult?”

„Am entuziasmul de la 18 ani”

La întrebare a răspuns tot Cristiano, fixându-şi următorul obiectiv cu selecţionata lui Fernando Santos:

Vom încerca să ne luptăm pentru a rămâne campioni. Portugalia are deja două titluri, lucurile merg bine în ultimii ani. Echipa noastră are potenţial să continue performanţele, să evolueze şi să mai ia alte trofee importante.

Avem tineri ce se vor maturiza şi în doi, trei, patru ani, vor fi mai buni. Încă sunt util şi mă simt motivat, fericit la naţională. Ronaldo nu este etern, dar mai are de jucat mulţi ani. La naţională mă simt acasă. Deja sunt 16 ani de când îmbrac acest tricou şi am acelaşi entuziasm ca la 18 ani. Mereu vreau să dau ce am mai bun”.

Până la Cristiano, lusitanii n-aveau niciun trofeu. S-a răzbunat acum şi pentru Euro pierdut acasă în 2004! 

 Vezi VIDEO de la meci!

"Fanii m-au primit mereu excelent, m-am simţit motivat, mi-au dat forţă să reprezint cu toată inima echipa naţională. Şi la acest turneu au contribuit crucial, ne-au dat energie să alergăm mai mult. N-a fost deloc uşor”
Cristiano Ronaldo, căpitan Portugalia

29 de trofeea câştigat în carieră Cristiano cu Sporting, Man. United, Real Madrid, Juventus şi naţionala Portugaliei. Are 5 Baloane de Aur şi 4 Ghete de Aur

88 de goluriîn 158 de jocuri la echipa naţională are Ronaldo. La 21 de goluri de recordul mondial deţinut de iranianul Al Deai

10.500.000 € va încasa Portugalia pentru triumful din Liga Naţiunilor. Trofeul îi asigură prezenţa în barajul pentru CE 2020 dacă nu se califică din grupe

Vezi și: VIDEO+FOTO Portugalia - Olanda 1-0 » Regii lusitani: Ronaldo și compatrioții lui domină Europa

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează