INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Cristiano Ronaldo, patru luni la extreme în Arabia Saudită » Cifrele financiare au explodat, dar s-ar putea alege doar cu multe conflicte și ZERO trofee

Experiența lui Cristiano Ronaldo în Arabia Suadită a dat de primele provocări // Foto: Imago
Experiența lui Cristiano Ronaldo în Arabia Suadită a dat de primele provocări // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 25 aprilie 2023 19:26 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 22:14

Unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului, Cristiano Ronaldo (38 de ani) a ajuns la Al-Nassr și generează mulți bani pentru clubul din Riad și fotbalul saudit. Dar CR7 nu va câștiga probabil nicio cupă și, premieră negativă în cariera sa, va avea două sezoane la rând cu zero trofee.

La 38 de ani, după o carieră extraordinară, Cristiano Ronaldo s-a despărțit cu scandal de Manchester United, s-a certat și cu Jorge Mendes, renunțând la agentul care îl propulsase printre profesioniști de când era adolescent, și a ajuns în ianuarie acolo unde nu se aștepta nimeni. În Arabia Saudită!

Cristiano Ronaldo, furios după eliminarea lui Al Nassr Riyadh din semifinalele Cupei Regelui » S-a luat de membrii propriului staff + Nici Radu Petrescu nu a scăpat
ARABIA SAUDITĂ
Cristiano Ronaldo, furios după eliminarea lui Al Nassr Riyadh din semifinalele Cupei Regelui » S-a luat de membrii propriului staff + Nici Radu Petrescu nu a scăpat

Al-Nassr are de 18 ori mai mulți urmăritori datorită lui Cristiano Ronaldo

Plătit cu cel mai mare salariu din lume, 200 de milioane de euro anual, CR7 a devenit cel mai mare promotor al fotbalului saudit și al clubului Al-Nassr. Cifrele sale sunt impresionante, potrivit The Athletic:

  • La prezentarea sa, KSU Stadium a fost plin, cu 23.000 de spectatori.
  • Media fanilor lui Al-Nassr prezenți la meciurile de acasă a crescut de la 16.700, cât era în prima parte, la 21.900, după sosirea sa, chiar dacă prețul biletelor s-a triplat aproape, de la 12 la 34 de euro.
  • Media spectatorilor la partidele din deplasare ale lui Al-Nassr a crescut de la 8.160 la 23.240.
  • Numărul urmăritorilor lui Al-Nassr pe Instagram a ajuns la 14,5 milioane în nici patru luni, plecând de la 800.000! De peste 18 ori mai mult. Al-Hilal, marea rivală a lui Al-Nassr, a rămas la 3,9 milioane. De aproape patru ori mai puțin.

Cristiano Ronaldo, eliminat din două Cupe și pe locul 2 în campionat

Nici pe teren nu e rău, individual. Dar nici ca la Real Madrid, unde avea medie de peste un gol pe meci. În 14 partide în toate competițiile, atacantul portughez a marcat 11 goluri și a pasat decisiv de două ori la Riad.

Dar rezultatele echipei nu sunt deloc bune. Al-Nassr a fost eliminată și din Supercupa Arabiei Saudite (1-3 cu Al-Ittihad în semifinale), și din Cupa Regelui (0-1 cu Al-Wehda, tot în semifinale). Și titlul pare pierdut în campionat, cele două înfrângeri și egalul din ultimele cinci etape retrogradând-o pe Al-Nassr pe locul 2, la trei puncte de liderul Al-Ittihad (care are și o restanță de jucat), cu șase runde înainte de final.

Dacă va pierde și titlul, Ronaldo nu va cuceri niciun trofeu în Arabia Saudită. Și va fi al doilea său sezon la rând în care nu câștigă nicio competiție, ceea ce nu i s-a mai întâmplat în carieră. Până acum, stagiunile cu zero trofee au fost 2004-2005 (Manchester United), 2009-2010, 2014-2015 (ambele la Real) și 2021-2022 (din nou United). Niciodată două la rând, ca acum.

Fanii lui Al-Hilal au cerut deportarea lui Cristiano Ronaldo!

Portughezul a avut și conflicte în cele patru luni la Riad. Și-a certat coechipierii pe teren când lucrurile nu mergeau bine. Nemulțumit de propriul antrenor, Rudi Garcia, a contribuit la concedierea acestuia. A urlat la adversari, criticându-i pentru stilul defensiv contra Al-Nassr. 

Și, ultima picătură, a făcut semne obscene spre fanii lui Al-Hilal, după ce aceștia au strigat ironic numele lui Messi. Semne obscene ce au atras furia suporterilor rivali, care au cerut deportarea lui Ronaldo din Arabia Saudită.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Juventus riscă să fie exclusă un an din Europa » Ancheta UEFA nu așteaptă verdictul justiției sportive italiene

Un fost selecționer al Angliei, acuzat în direct de Gabi Tamaș: „Cred că era puțin rasist” » Ce probleme a avut cu el: „Îmi venea să-l urc în cuier”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close