INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Cum a trucat Serie A cu 30 de jucători! » Capul mafiei pariurilor dinamitează fotbalul peninsular

Zarate (între 3 adversari de la Genoa) a pasat la unul dintre cele două goluri ale lui Hernanes în victoria lazială cu 4-2 +2   FOTO
Zarate (între 3 adversari de la Genoa) a pasat la unul dintre cele două goluri ale lui Hernanes în victoria lazială cu 4-2

Articol de - Publicat luni, 12 martie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 11 martie 2012 20:15

Macedoneanul Hristijan Ilievski a povestit în interviul-bombă din ”La Repubblica” modul cum a reuşit să corupă şi să-i facă pe fotbalişti să scoată jocurile la licitaţie, oferind ponturi.

Un macedonean aruncă în aer Serie A, ameninţînd cu alt "Calciopoli". Capul reţelei de pariuri clandestine "Ţiganii" dezvăluie, într-un interviu exploziv realizat de "La Repubblica", ziar care l-a descoperit pe fugar la Skopje, cum a devenit milionar din blaturile regizate în sezonul trecut.

Considerat de Procuratura din Cremona "omul-cheie" al mafiei pariurilor, Hristijan Ilievski le-a povestit reporterilor cum îi contacta pe jucători prin intermediari, îi aştepta la hotel sau unde îşi stabileau cantonamentul cu genţi pline de bani şi îi convingea cu "oferte care nu se pot refuza".

"Nu sînt gîndac"
"Noi nu cumpărăm decît informaţii şi pariem. Atît. Mă caută jucătorii şi-mi zic «20 de mii pune pe meciul ăsta ori pe rezultatul ăla!». E simplu şi merg la sigur pentru că lumea e de încredere. Am 30 de fotbalişti, 90% din Serie B, restul din A. Nu dau nume, că nu-s gîndac de bucătărie", spune IIievski.

Care susţine că aranjamentele pleacă de la jucători: "Ei se înţeleg, apoi pariază şi vînd ponturile. La licitaţie. Dacă nu le cumpărăm noi, le vînd mafiei siciliene, celei albaneze, ungurilor ori lui Signori, unul dintre şefii reţelei italiene. Deseori, chiar preşedinţii de cluburi pun totul la cale între ei. La finele sezonului trecut, am venit personal în Italia. A fost un «festival»".

Radu n-a jucat
Macedoneanul dă exemplu Lazio - Genoa (4-2) din 14 mai 2010, meci în care Ştefan Radu a lipsit, fiind accidentat. "Trebuia să fie 1-1 la pauză, pentru că aşa aranjase Sculli. Fanii fluierau copios, dar în repriza a doua a bătut cine avea nevoie şi s-a marcat mult. Am făcut un sac de bani pe acest joc şi nu numai noi, ci jumătate de Lazio. Toţi ştiau despre rezultatul trucat".

Căutat de Interpol
Ilievski (foto, 37 de ani) a fugit din Italia pe 1 iunie, chiar în ziua arestării lui Signori. Fost agent al Poliţiei Speciale macedonene, s-a ascuns în munţi şi e protejat de propria faimă şi de o armată de bodyguarzi, într-o zonă vecină cu cartierul albanez din Skopje. Căutat de Interpol, Hristijan lasă de înţeles că vrea să colaboreze cu anchetatorii. "Mai devreme ori mai tîrziu o să merg în Italia. Ştiu că o să mă bage puţin la puşcărie. Dar nu pot să trăiesc aşa în Macedonia, ascuns la infinit. După ce voi clarifica totul, o să mă întorc la casa mea din Cernobbio", promite Ilievski.

"Se zice că formăm o bandă, dar nu sîntem decît pariori, cei mai tari din Europa. Jucătorii îmi cer să mizez pe ei. Sînt vreo 30, 90 la sută din Serie B" (Hristijan Ilievski, şeful reţelei "Ţiganii")

"Lazio-Genoa n-a fost aranjat de Mauri, ci de Sculli. El cu amicii lui de la Genova. Sută la sută. De fapt, un milion la sută!" (Hristijan Ilievski, şeful reţelei "Ţiganii")

"La finele sezonului trecut totul era decis: cine ia titlul, cine merge în cupele europene şi cine retrogradează. Am făcut un teanc de bani" (Hristijan Ilievski, şeful reţelei "Ţiganii")

6 echipe "de încredere" ar fi participat la blaturi în finalul sezonului trecut: Sampdoria, Cagliari, Bari, Lecce, Siena şi Chievo

200 de mii de euro era suma cu care s-a cumpărat o partidă din Serie A în stagiunea 2010-2011

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
ronaldiniostefan
ronaldiniostefan  •  12 Martie 2012, 14:35

sa mai jucati la pariuri si sa va mai duceti pe stadioane!

spivak
spivak  •  12 Martie 2012, 12:40

Şi ce, bă, vreţi să mâncaţi şi voi? Puneţi mâna şi munciţi.

godot
godot  •  12 Martie 2012, 11:06

Dacă-i trucare, să fie, da` să ştim noi!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează