INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA GERMANIEI

VIDEO „Sfert” de poveste în Cupa Germaniei » Fortuna s-a văzut egalată în '120+1, dar o „Panenka” a trimis-o în careul de ași!

Fortuna Dusseldorf a eliminat-o pe St. Pauli // foto: Imago Images
Fortuna Dusseldorf a eliminat-o pe St. Pauli // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024 09:02 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 09:40

Fortuna Dusseldorf, locul 5 în liga a doua germană, este prima semifinalistă a Cupei Germaniei, după ce a câștigat la loviturile de departajare un meci absolut spectaculos cu St. Pauli, liderul diviziei secunde. A fost 2-2 după 120 de minute de joc și 4-3 pentru Fortuna la penalty-uri. 

Primul sfert de finală din Cupa Germaniei a pus față în față două echipe de liga a doua, pe liderul St. Pauli și Fortuna Dusseldorf, locul 5.

Titularii lui Arsenal și-au aruncat cuvinte grele și au fost despărțiți de colegi » Reacția lui Arteta: „Da, s-au încins spiritele”
PREMIER LEAGUE
Titularii lui Arsenal și-au aruncat cuvinte grele și au fost despărțiți de colegi » Reacția lui Arteta: „Da, s-au încins spiritele”

St. Pauli, gazda confruntării, a pornit ca mare favorită, mai ales că în urmă cu 3 zile o învinsese pe Fortuna în campionat, în deplasare, scor 2-1.

Prima care a lovit a fost Fortuna. În minutul 35, Vermeij a prins apărarea adversă avansată, a profitat de acest lucru și a rămas singurul cu portarul advers. Nouarul oaspeților l-a driblat pe Burchert, apoi a fost agățat de goalkeeper. Trei minute mai târziu, după confirmarea din camera VAR, tot el a transformat penalty-ul.

„Sfert” de poveste în Cupa Germaniei, între St. Pauli și Fortuna Dusseldorf

Egalarea a venit tot din penalty, după ce Tanaka l-a împiedicat pe Treu în propriul careu, în minutul 59. Marcel Hartel a înscris de la punctul cu var.

Următorul gol a venit în prima repriză a prelungirilor, minutul 99, și a fost semnat de Tanaka. Mijlocașul japonez a înscris din fața porții, după ce portarul lui St. Pauli a respins greșit, în față, un șut din afara careului. Cu două minute în urmă, decarul Hartel ratase o ocazie uriașă pentru gazde.

Părea că Fortuna se îndreaptă spre victorie, dar „pirații” au dat lovitura în minutul 120+1, în prelungirile prelungirilor. Sinani a centrat, Boukhalfa s-a înălțat și a înscris cu capul, bară-gol.

VIDEO. Două „Panenka” în St. Pauli - Fortuna Dusseldorf

Seria loviturilor de departajare a început cu transformări de fiecare parte, Smith pentru St. Pauli, Hoffmann pentru Fortuna, apoi Elias Saad a adus gazdele în avantaj cu o execuție rafinată, „Panenka”. Suporterii s-au bucurat, vedeau calificarea venind, dar două penalty-uri ratate consecutiv de Maurides, respectiv Hartel, i-au pus Fortunei șansa victoriei pe tavă.

Șeptarul Christos Tzolis a încheiat meciul în cel mai spectaculos mod, panenka, gol care a trimis-o pe Fortuna în semifinalele Cupei.

Celelalte 3 dueluri din sferturile de finală sunt Leverkusen - Stuttgart, Hertha - Kaiserslautern și Saarbrucken - Monchengladbach.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Moment de neînțeles la Cupa Africii: cel mai rapid autogol din istoria competiției  + cum arată „sferturile”
CUPA AFRICII
Moment de neînțeles la Cupa Africii: cel mai rapid autogol din istoria competiției + cum arată „sferturile”
Rezultat neverosimil în Luton - Brighton » La 17 secunde de recordul all-time din Premier League
Premier League
Rezultat neverosimil în Luton - Brighton » La 17 secunde de recordul all-time din Premier League

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează