INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROCES

Dani Alves ar putea ieși astăzi din închisoare!

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 11:00 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 12:27

Dani Alves (40 de ani) are dreptul legal la o eliberare provizorie, după ispășirea unui sfert al condamnării la 4 ani și 6 luni, primite pentru viol. Sentința nu este oricum definitivă și va fi atacată în apel atât de avocatul acuzatului, care va cere achitarea clientului său, cât și de procurori, ce consideră pedeapsa brazilianului prea mică.

Închis din 20 ianuarie 2023, Dani Alves are șanse să fie eliberat provizoriu din închisoare. Tribunalul a stabilit cauțiunea la un milion de euro.

Curtea de Justiție din Barcelona se va pronunța în cursul zilei de astăzi dacă brazilanul va ieși de după gratii, până când sentința în dosarul în care a fost declarat vinovat pentru viol va deveni definitivă. Fostul star al Barcelonei are acest drept legal pentru că și-a efectuat un sfert din condamnarea de 4 ani și 6 luni, iar decizia nu-i una definitivă.

Scandal la Madrid din cauza lui Vinicius
REAL MADRID
Scandal la Madrid din cauza lui Vinicius

Atât avocatul său, Ines Guardiola, care va solicita instanței achitarea lui Dani Alves, cât și Parchetul (inițial a cerut nouă ani de detenție pentru ex-fundașul sud-american, cu 46 de trofee în carieră) vor face apel pentru modificarea pedepsei în procesul de viol în care a fost găsit vinovat.

TV3: „Acel mediu de teroare nu este credibil"

Avocatul brazilianului a introdus deja cererea de eliberare pe 8 martie și a cerut ca clientul său să aștepte epuizarea tuturor căilor de judecată în libertate. Jurnalistul Carlos Quílez a explicat în cadrul emisiunii „Tot es Mou" de la TV3 că Dani Alves ar putea fi scos de după gratii cu titlu provizoriu: „Parchetul cere o pedeapsă mai mare, iar apărarea, achitarea.

În această audiere se va vedea dacă Curtea Provincială din Barcelona va ajunge la concluzia că Dani Alves, în așteptarea a ceea ce susține Curtea Superioară cu privire la apel, trebuie să fie în închisoare sau nu. Și lucrul acesta este 50-50%. Nu ar fi imposibil pentru că sentința ne arată că o parte substanțială din ceea ce a spus victima în faza de anchetă nu este credibil pentru instanță. Acel «mediu de teroare» nu este considerat ca potrivit cu realitatea faptelor.

Dani Alves trebuie să achite 150.000 de euro!

Pe lângă faptul că Dani Alves va trebui să efectueze cei patru ani și jumătate de pedeapsă, Tribunalul din Barcelona i-a mai impus brazilianului o amendă de 150.000 de euro drept despăgubire acordată victimei, o eliberare sub supraveghere timp de 5 ani după ieșirea din închisoare și interdicția de a se apropia de victimă pe o perioadă de nouă ani și jumătate.

Procurorii au dovedit cu probe că Dani Alves și-a violat victima, o tânără de 23 de ani, pe care a cunoscut-o într-un club de noapte din Barcelona, pe data de 30 decembrie 2022.

Dani Alves e cel mai titrat fotbalist din istorie. Are 44 de trofee, fiind la egalitate cu Lionel Messi. Brazilianul e considerat unul dintre cei mai buni fundași dreapta din toate timpurile.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Fenerbahce, gata să ia măsuri dure! Ia în calcul să se retragă din campionat după violențele de duminică
TURCIA
Fenerbahce, gata să ia măsuri dure! Ia în calcul să se retragă din campionat după violențele de duminică
„Bună, băieți!” » A semnat cu Bournemouth, iar anunțul mutării a strâns peste 22 de milioane de vizualizări!
fotbal feminin
„Bună, băieți!” » A semnat cu Bournemouth, iar anunțul mutării a strâns peste 22 de milioane de vizualizări!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează