INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

De ce nu funcționează Messi la PSG? » Spaniolii au găsit 3 cauze principale

Lionel Messi
Lionel Messi

Articol de - Publicat joi, 03 februarie 2022 22:50 / Actualizat vineri, 04 februarie 2022 00:21

Lionel Messi (34 de ani) a strălucit în tricoul Barcelonei, pentru care a evoluat timp de 16 ani, iar în vara anului trecut a fost transferat la PSG. Evoluția la echipa pariziană este însă una mult sub așteptări, iar jurnaliștii spanioli de la El Confidencial au identificat principalele cauze care au condus la situația actuală a starului argentinian.

„Umbra Messi” » Primul meci cu numărul 10, a 8-a oară fără gol în ultimele nouă jocuri! PSG eliminată de Nice din Cupa Franței
PSG - Nice 0-0, 5-6 pen.
„Umbra Messi” » Primul meci cu numărul 10, a 8-a oară fără gol în ultimele nouă jocuri! PSG eliminată de Nice din Cupa Franței

De ce Messi nu se regăsește la PSG

Messi este departe de forma așteptată, acesta izbutind un singur gol în Ligue 1.

„Lipsit de motivație, criticat și într-o formă fizică precară”, așa îl caracterizează El Cofidencial pe jucătorul care la șase luni de la despărțirea de Barcelona nu și-a găsit încă ritmul.

Una dintre cauzele nerealizărilor în tricoul PSG-ului ar fi reprezentată de faptul că Messi nu a reușit încă să depășească momentul despărțirii de FC Barcelona. Plecarea de acasă și despărțirea de orașul în care a evoluat în ultimele două decenii și-au lăsat amprenta asupra evoluțiilor sale, iar jucătorul este doar o umbră a fotbalistului care făcea spectacol pe Camp Nou.

Barcelona îl face fericit

Jurnaliștii spanioli relatează acum că singurele momente bune ale argentinianului sunt atunci când „călătorește în țara lui, când face vizite în Barcelona”. Potrivit aceleiași surse, Messi arată la PSG  „o incapacitate de a se conecta cu coechipierii, confuzie și chiar reticență”.

Nici forma fizică nu îi permite să se impună

După ce a fost infectat cu Covid-19 la începutul lui 2022, argentinianul a revenit în iarbă, dar nu a putut face diferența în favoarea echipei sale. În acest an, Messi a evoluat în două partide și doar în cea cu Nice a fost integralist. Chiar și așa, acesta nu s-a remarcat, trăgând o singură dată la poartă, din lovitură liberă.

7Baloane de Aur a câștigat Lionel Messi de-a lungul carierei

Toate condițiile pentru performanță

Lionel Messi nu se poate plânge de modul în care a fost primit la PSG. Oficialii francezi i-au oferit tot confortul pentru a-i facilita procesul de acomodare. Atacantul are un șofer care îl duce la antrenamente și un altul pentru familia sa, la care se adaugă un profesor particular de limba franceză. În plus, PSG l-a ajutat să își găsească o locuință de 300 de metri pătrați în zona Neuilly-sur-Siene.

60de milioane de euro este cota lui Messi, potrivit Transfermarkt

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
michael
michael  •  04 Februarie 2022, 12:55

Dacă s-a rupt un angrenaj care a funcționat aproape 15 ani, acum este foarte greu de refăcut, ca să nu spun imposibil(are alți coechipieri, alt stil de joc, iar motivațiile au dispărut). Oricum nu va mai fi niciodată la nivelul la care a fost. Poate că dacă ar fi rămas la Barca, se mai menținea în formă 1-2 sezoane, dar............La PSG nu va mai câștiga trofee(decât cele interne), iar despre UCL nici nu are sens să mai vorbim, mai ales că ”Muppet” cel mic va pleca la Real, iar Neymar joacă când are chef.

cip1978
cip1978  •  04 Februarie 2022, 01:09

Nu s-a uitat nimeni in buletinul lui? La 34 de ani se mai așteaptă cineva sa joace ca la 27-28?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează