INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Defensiva cea mai ofensivă din Europa » Fundașii de la Real au marcat 18 goluri în acest sezon

Sergio Ramos îi ia fața lui Varane și înscrie aici golul egalizator din decembrie, 1-1, cu Barcelona
Sergio Ramos îi ia fața lui Varane și înscrie aici golul egalizator din decembrie, 1-1, cu Barcelona

Articol de - Publicat marti, 24 ianuarie 2017 00:00

Fundașii lui Real Madrid au reușit 18 goluri în acest sezon în toate competițiile, mai mult decât au marcat în campionat echipe ca Empoli, Palermo, Granada, Nantes sau Nancy.

Cea mai bună apărare este atacul, spune un principiu din șah ce se aplică foarte bine și în fotbal. Iar Real Madrid l-a dus la superlativ în acest sezon. Fundașii blanco au 18 goluri marcate în toate competițiile, compunând cel mai ofensiv compartiment defensiv în Top 5 campionate ale Europei.

Numai Coentrao pe sec

Dacă Bale e accidentat, Benzema ieșit din formă, iar Ronaldo prea egoist, compensează cei din spate. În frunte cu căpitanul-bombardier Ramos. Cu "dubla" reușită cu Malaga, Sergio a ajuns la 8 goluri. Dublu față de câte are Varane, celălalt stoper prolific al lui Zidane.

Lista marcatorilor din ariergardă este completată de Marcelo (două), Carvajal, Nacho, Pepe și Danilo, câte unul. Numai Coentrao n-a punctat, însă portughezul nu a prins decât 150 de minute din patru meciuri la Real.

Goluri cât Boro și Bastia

Defensiva campioanei de iarnă a înscris mai mult decât destule echipe de pe continent: Empoli, Crotone, Palermo și Pescara (Serie A), Granada și Leganes (La Liga), Nantes, Angers și Nancy (Ligue 1). Iar Middlesbrough (Premier League) și Bastia (Ligue 1) sunt chiar pe același nivel cu Ramos&Co. Asta luând în considerare doar campionatele de top ce au trecut deja în retur.

8goluri a marcat Ramos, depășindu-și recordul stagional al carierei (7), din 2013-'14 și 2014-'15

37de goluri are tridentul BBC în toate competițiile acestui sezon, Benzema 12, Bale 7 și Ronaldo 18. Cristiano a înscris cât apărarea blanco

Barcelona: Busquets e out doar 2 săptămâni

MSN-ul Barcelonei a turat motoarele, contribuind cu 3 goluri la victoria de la Eibar, scor 4-0. Luis Enrique a pierdut însă, duminică, o piesă foarte importantă de la mijloc.

Busquets s-a accidentat după doar 10 minute, la intrarea criminală a argentinianului Escalante. Putea fi o fractură, dar Sergio a scăpat cu o leziune a ligamentului lateral extern al gleznei drepte.

"E mai puțin grav decât ne-am temut", a anunțat antrenorul Luis Enrique. Și medicii i-au dat o veste bună: stă două săptămâni.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează